Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Zo kies je de juiste druktechnieken

Wil je promotiematerialen of andere zaken laten drukken? Dan moet je goed weten welke mogelijkheden je hebt. Het is namelijk belangrijk dat de bedrukking het beste bij jouw bedrijf of evenement past. Hiervoor kijk je naar de juiste druktechnieken waar je gebruik van kunt maken. Als je jouw materialen bij een professionele drukkerij laat drukken, moet je hierover nagedacht hebben voordat je de bestelling plaatst. Ook wil je weten welke materialen het beste bij je bedrijf passen, voordat je ze in huis haalt. Maar welke technieken zijn er precies? En hoe maak je dan de juiste keuze voor jouw doeleinden?

Enkele druktechnieken met een reliëf

Eén van de druktechnieken die men vaak gebruikt, is blinddruk. Dit heet ook wel embossing en houdt in dat de afbeelding of andere informatie als reliëf in een product komt te staan. De tegenhanger hiervan is debossing, waardoor de afbeelding hoger komt te liggen en hiermee reliëf krijgt. Het reliëf kun je ook weer realiseren door voor borduren te kiezen. Tegenwoordig kan dit computergestuurd, waardoor je snel een grotere oplage in handen hebt. De borduring is echter niet voor ieder product de geschikte keuze, het kan namelijk een geheel andere uitstraling aan het product geven.

Kiezen voor de juiste techniek

Daarnaast kun je tegenwoordig veel digitale druktechnieken gebruiken voor jouw producten. Hierbij is er weinig inkt nodig, waardoor je relatief goedkoop een goede bedrukking hebt voor jouw producten. Als je zelf producten wilt voorzien van een bedrukking, dien je daarom te kijken naar de technieken die hier het beste op aansluiten. Dankzij de digitale technieken kun je ieder product voorzien van logo’s, afbeeldingen of informatie en je kunt tegelijkertijd promotiematerialen maken om uit te delen tijdens evenementen. Jouw bedrijf krijgt hiermee meer naamsbekendheid en het scheelt jou ook nog eens in de kosten. Door verschillende opties met elkaar te vergelijken, zorg je dat de materialen binnen de gewenste tijd in huis zijn.

https://optimumgroup.nl/oplossingen/druktechniek/