Easy Web Search
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je als reiziger op letten bij het kopen van regenkleding?

Waar moet je als reiziger op letten bij het kopen van regenkleding?

Wanneer je een frequente reiziger bent en ervoor moet zorgen dat je droog en comfortabel blijft, dan is het kiezen van de juiste regenkleding zoals een dames regenjas van het grootste belang. Het moet je warm kunnen houden en je ook beschermen tegen de elementen zoals wind, regen of zelfs sneeuw. Je moet verschillende factoren overwegen voordat je er een koopt, zoals duurzaamheid en waterdichtheid.

Duurzaamheid

Je moet ook de kwaliteit van het materiaal controleren. Als het niet duurzaam is, kan het gemakkelijk uit elkaar scheuren of je nat maken als je in de regen terechtkomt. Controleer op ritsen en knopen op je jas, want deze zijn meestal gemaakt van plastic en kunnen gemakkelijk breken. De naden zijn ook belangrijk omdat daar de meeste scheuren in een regenjas voorkomen. Zorg er dus voor dat ze zijn versterkt met stiksels en afwerkingen die niet gemakkelijk loskomen bij blootstelling aan vocht, zoals rubbercement of plakband. Het aantal lagen dat wordt gebruikt bij het maken van een regenkleding, zoals een regenponcho fiets, is een andere factor waarmee je rekening moet houden bij het kopen ervan. Het is omdat het bepaalt hoe waterdicht je regenkleding zal zijn.

Waterdichting

Waterdichtheid is het belangrijkste kenmerk van regenkleding zoals  regenbroek dames. Het wordt gemeten in millimeters waterdruk en kan worden bereikt door een membraan of door een coating. Het materiaal zelf kan ook waterdicht zijn als het is behandeld.

Ademend vermogen

Ademend vermogen is een maatstaf voor hoe goed een stof zweetdamp doorlaat. Het is belangrijk voor comfort en gezondheid. Ademende stoffen laten zweetdamp door, waardoor de ophoping van warmte en vocht wordt voorkomen die schuren, blaren en ongemak veroorzaken. Veel regenjassen zijn helemaal niet of slechts gedeeltelijk ademend. Ze sluiten transpiratievocht af, maar kunnen het niet snel genoeg afgeven omdat de buitenste laag stof de lucht er niet gemakkelijk doorheen laat. Dit is vooral problematisch als je je jas draagt ​​met een isolerende laag eronder.

Gewicht

Het gewicht van je regenkleding is een andere belangrijke factor om te overwegen. Hoe lichter je regenjas, hoe comfortabeler je ermee op reis gaat. Een zware jas kan erg oncomfortabel worden als je hem voor langere tijd moet dragen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het gewicht van je regenkleding in verhouding tot de maat. Een lichtgewicht jas die groot is, kan bijvoorbeeld minder comfortabel zijn dan een zwaardere jas of parka die goed om je lichaam past en betere bescherming biedt tegen wind en regen.

Verpakbaarheid

Bij het inpakken van je regenkleding is het belangrijk om te bedenken hoe het artikel verpakt kan worden. De meest voorkomende opbergmethodes zijn opvouwen of oprollen en in een hoekje van je tas stoppen. Deze methode werkt het beste voor items met veel kreukels, zoals een paraplu of poncho. Als je grotere items hebt, zoals een lange regenjas of waterdichte broek die misschien niet gemakkelijk in je bagage passen, overweeg dan om de opbergzak-methode te gebruiken. Het is waar je het item in plastic wikkelt en het in een andere zak stopt met wat luchtgaten uitgesneden.