Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Het gebruik van social media

Vrijwel iedereen gebruikt social media. Vooral jongeren zijn verslaafd aan social media platforms. De documentaire The Social Dilemma heeft veel mensen wakker geschud en aan het denken gezet over hun social mediagebruik. Veel experts die hebben meegewerkt aan de bouw van de social media platforms trekken aan de bel. In de documentaire wordt de gevaarlijke impact van sociale netwerken onderzocht. Ik raad het zeker aan om de documentaire een keer te bekijken.

Grootste platforms

De bekendste tien social media platformen, zijn: Whatsapp, Facebook, YouTube, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter, Snapchat, TikTok en Tumblr. Als je naar de gegevens van de hoeveelheid social mediagebruikers kijkt zie je dat veel platforms blijven groeien, maar dat procentueel gezien de gebruikers van YouTube en Snapchat dalen. De gebruikers van Facebook zijn gelijk gebleven. TikTok kent de meeste groei, met wel 149 procent. Als je kijkt naar het social media gebruik van jongeren zie je dat Facebook het minst wordt gebruikt. TikTok wordt nu vaker gebruikt. Whatsapp wordt dagelijks nog steeds het meest gebruikt, gevold door Instagram, Snapchat en YouTube.

Advertenties op social media

Bedrijven proberen hun doelgroep via social media te bereiken op allerlei manieren. Een voorbeeld zijn facebook advertenties. Met advertenties op social media zorgen gegarandeerd voor een groot bereik. Om advertenties op social media te plaatsen, heb je geen groot budget nodig. Je kan adverteren op Facebook, Instagram en LinkedIn, facebook advertenties zijn echter het meest populair. Met social media campagnes kun je verschillende doelen bereiken, zo kun je de fan base vergroten, de leads-database vergroten, de merkbekendheid verhogen, conversies behalen, en de fans meer betrekken.

Je hebt verschillende social media / facebook advertenties. Voorbeelden hiervan zijn; een gepromoot bericht, foto- of videoadvertentie, carrousel Ad, link Ad, like Ad, offer Ad, lead Ad, canvas Ad, event Ad en add install.

Voordelen social media

Het social media gebruik kan positieve gevolgen hebben voor jongeren. Zo kan hun zelfvertrouwen worden vergroot, contact met vrienden, familie of andere leeftijdsgenoten is gemakkelijk en door social media weet je ook wat er speelt in de wereld. Social media is ook geschikt voor bedrijven. Je hebt een groot bereik, lage kosten en is laagdrempelig in gebruik.

https://tools2grow.nl/facebook-adverteren-uitbesteden/