Easy Web Search
Image default
Woningen

De beste vloeropties voor de kelder van uw huis

Er is een reden dat kelders meestal het decor zijn van de nachtmerries en horrorfilmscènes van uw kinderen. Het zijn meestal donkere, vochtige ruimtes waar je zelden komt en die voornamelijk worden gebruikt voor opslag. Maar met een paar eenvoudige veranderingen, zoals een nieuwe vloer, kun je je kelder omtoveren tot een amusementsruimte of een huiselijke familiekamer waar je tijd wilt doorbrengen. Hier zijn enkele overwegingen en ideeën voor keldervloeren om je op weg te helpen.

Wat is de huidige staat van uw kelderverdieping?

Als uw kelderverdieping momenteel op een trottoir lijkt en niet op een vers geplaveide vloer, heeft u misschien wat werk te doen voordat u de vloer kunt installeren op er bovenop. Voordat u een vloer aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat het beton waterpas en scheurvrij is.

Comfort en warmte

Omdat de meeste keldervloeren van beton zijn, moet u overweeg hoe uw vloerkeuze uw kelder comfortabeler en gezelliger kan maken. Bedenk welk type vloer het meest comfortabel is om op te lopen, zelfs in de koudste wintermaanden.

Tegel

Terwijl tegels een grotere investering zijn dan andere soorten vloeren, het is bedoeld om lang mee te gaan. Het is duurzaam, veerkrachtig en waterdicht. Als uw kelder vochtig is of de neiging heeft om tijdens stormen onder water te komen, is tegels een slimme keuze. Tegel kan ervoor zorgen dat uw kelder er luxer uitziet, maar het zal nog steeds koud en hard onder de voeten zijn, waardoor u in feite tijdens de koude maanden pluizige pantoffels moet dragen. Onthoud dat je altijd een vloerkleed kunt toevoegen voor een zacht, warm oppervlak onder de voeten in de woonkamer of keldergang.

Tapijt

Laten we dit uit de weg ruimen – wees eerlijk tegen jezelf, want jij kent je kelder als geen ander. Als het vochtig is, kun je het beste uit de buurt van tapijt blijven. Maar als u echt het comfort van een tapijt in uw kelder wilt, onderleg dan vochtbestendige pads en overweeg tapijttegels in plaats van kamerbreed tapijt. Tapijttegels zijn eenvoudig te installeren en te vervangen als ze nat, bevlekt of versleten raken. Kies een tapijttegel met een dichte laagpolige pool voor de meeste duurzaamheid.

Kurk

Kurk is een geweldige milieuvriendelijke optie voor uw keldervloer. Zijn bacterie- en waterbestendigheid zorgen ervoor dat het goed werkt in kelders – en het is zacht onder de voeten – dus er zijn geen pantoffels nodig.

Houten en laminaatvloeren

Tenzij je een sprookjesachtige kelder hebt die geen vocht bevat, raden we aan om hardhouten vloeren en laminaatvloeren voor kelders te vermijden. Ze zien er misschien geweldig uit en passen bij de vloer in de rest van je huis, maar hout en laminaat zijn gevoelig voor schimmel- en waterschade, waardoor ze kunnen kromtrekken. Gaat u in de kelder klussen of komt er een speelkamer? Houdt er dan rekening mee dat vlekken en verf verwijderen van laminaat erg lastig is.

Vinylvloeren

Vinylvloeren zijn je beste vriend als het gaat om kelders. Het is waterdicht, schimmelbestendig, duurzaam en wordt geleverd in verschillende ontwerpen die de natuurlijke uitstraling van hardhout en steen nabootsen. Hoewel het qua voordelen en uiterlijk het meest vergelijkbaar is met tegels, is het veel minder duur en gemakkelijker te installeren.

De keuze die je hier moet maken, is tussen vinylplank en vinyltegel. Beide typen kunnen bovenop beton worden geïnstalleerd, zolang het maar waterpas is. Vinylplank heeft echter de mogelijkheid om een “zwevende vloer” te zijn, wat betekent dat hij niet precies op de ondervloer zit. Dit omvat het installeren van ondervloeren, waardoor de vloer veel zachter is om op te lopen.

 

https://vloerenbaas.nl