Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Wat is padel?

Padel maakt snel zijn opkomst in Nederland. Padel is een snel spel maar het is wel fun. Volg het actuele nieuws over padel op padel Bussum. Maar wat is padel nu eigenlijk en wat zijn de spelregels? Dat lees je hier.

 

Wat is padel Bussum?

Padel is een combinatie van squash en tennis. Je speelt padel altijd met 4 spelers in een dubbelspel. De padelbaan bestaat uit 4 wanden van glas. Het lijkt dus veel op een squashbaan. Door de wanden kan de bal kan nergens heen en blijft altijd in het spel. De bal is alleen uit wanneer hij op de muur boven een getrokken lijn komt. De baan is 20 meter lang en 10 meter breed.

 

Wat zijn de spelregels?

Er wordt bij padel altijd onderhands geserveerd. De bal moet altijd eerst stuiteren voordat je hem wegslaat. De puntentelling geldt hetzelfde als bij tennis. Het spel bestaat uit game, set en match.

 

Game

Het eerste punt is 15, het tweede punt is 30, het derde punt is 40 en het vierde punt is game. Het team kan winnen met 2 punten verschil dus wanneer het team gelijk opgaat en ze allebei 40 punten hebben gehaald dan wordt er gekeken naar het team dat het eerstvolgende punt binnenhaalt. Dat team heeft dan een voordeel. Het team dat als eerste het tweede punt scoort wint de game.

 

Set

Het team wint de set wanneer ze als eerst 6 games winnen. Je kunt pas een set winnen met 2 punten verschil net zoals bij game. Wanneer de teams gelijk eindigen wordt er een tiebreak gespeeld. Dan gelden er verschillende regels. Er geldt bijvoorbeeld een normale telling en dat na elke 6 punten zijn de spelers verplicht om van veld te wisselen.

 

Match

Je wordt winnaar van de match wanneer je als team als eerste twee sets wint. 

 

 

https://www.allesoverpadel.nl/category/padel-actueel/