Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Lekker fietsen in Twente

Twente is een mooie landstreek in het oosten van Nederland. Het ligt in het oosten van provincie Overijssel. Het is de plek waar Herman Finkers onder meer heeft gewoond en het is de plek waar het bekende FC Twente stadion langs het spoor in volle glorie het landschap verrijkt. Maar, in Twente kun je ook heerlijk fietsen met je tourfiets langs prachtige plekjes. Twente heeft namelijk ook heel veel mooie natuurlijk en daar kun je natuurlijk op de fiets optimaal van genieten.

Fietssnelweg

Van Nijverdal, naar de Duitse grens met wat zijtakken van Almelo naar Vriezenveen en van Enschede naar Oldenzaal. Waar gaat het over? Het gaat over een mooie weg van maar liefst 62 kilometer lang. Niet zomaar een weg: een fijne fietssnelweg, de F35. Het is een veilige weg waar je onder andere langs de schaatsbaan van Enschede komt en waar je de waterzuivering kunt bekijken. Het is een rustig stuk weg, met ook mooie stukken groen. Heerlijk om hier te fietsen.

Fietsroutes voor de tourfiets

Natuurlijk kun je op meer plekken fietsen met je tourfiets dan op de fietssnelweg. Er zijn ontzettend leuke routes in Twente. Wat dacht je bijvoorbeeld van om met de tourfiets door het coulisselandschap met oude boerderijen te fietsen? Mooie kronkelende landweggetjes volgens de route ‘Bad Boekelo’? Fietsroute Bad Boekelo is maar liefst 52 kilometer lang, maar je kunt ook gaan voor de minder lange route van 33 kilometer.

Zouthuisjes spotten?

Er zijn in Twente ook diverse zouthuisjes te spotten. Er ligt in Twente heel wat geschiedenis over de zoutwinning. Wil je de zouthuisjes goed bewonderen met een tourfiets route? Dan is Fietsroute Zoutmarkeroute vast iets voor jou. Met deze route ontmoet je de geschiedenis van zoutwinning in Twente. Je fiets dan in het gebied met de mooie naam Zoutmarke. Het ligt tussen Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Hof van Twente in. Hier zie je ook oude industrie en bovenal ook mooie Twentse natuur.

Kortom? Ga vooral op pad in Twente met de fiets en pak een route die bij je past. Het kan natuurlijk ook dat je gewoon zonder route wil fietsen. Dat kan ook, zorg er dan wel voor dat je niet verdwaalt in het bijzonder Twentse landschap…

https://www.4wieler.nl/tourfiets