Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Klussen of verbouwen kost veel tijd en energie

Praktische tips zijn altijd erg handig als je wilt gaan verbouwen of klussen in huis. Dit geldt voor de professionele klussers, maar ook als je een beginner bent, is dit mooi meegenomen. Iedereen die gaat klussen, zal warm worden van extra adviezen. Het is immers niet de bedoeling dat je jarenlang je badkamer aan het verbouwen bent, met alle gevolgen van dien.

Tips die fijn zijn voordat je gaat klussen

Allerlei zaken spelen een essentiële rol voordat je begint met klussen of verbouwen. Zo is een soort draaiboek erg fijn als je begint met klussen, zodat je weet wat allemaal uitgevoerd dient te worden. Jouw eventuele klusmaten weten dan ook precies waar ze zich aan kunnen houden. Daarnaast is het fijn als je weet of een bouwvergunning handig is bij jouw gemeente en is het verstandig om foto’s te maken van de huidige situatie. Zo weet je waar je start en kun je jouw progressie in de gaten houden. Hou rekening met materialen zoals hout. Hout heeft bijvoorbeeld wat tijd nodig om te acclimatiseren. Tevens dienen er noodvoorzieningen getroffen te worden in geval van water, elektra en gas. Tevens kun je bedenken hoe het zit met alle stopcontacten en de schakelaars. Op welke plek wil je welke schakelaar hebben bijvoorbeeld? Dit geldt overigens ook voor leidingen en draden. Schaf een gedore koffer aan zodat je die ene RVS bout altijd bij je hebt. De back-up RVS bout die jou last minute uit de ellende kan helpen, omdat je allerlei boutjes mist.

Veiligheid boven alles

Uiteindelijk is er niets belangrijker dan jouw veiligheid. Zorg er dan ook voor dat je gereedschap aan veel eisen voldoet en dat de werkplek geordend en opgeruimd is. Ook de ventilatie is hierbij niet geheel onbelangrijk. Ga je met een gasbrander tekeer? Hou dan een emmer water bij de hand én vergeet je schoenen met stalen neuzen niet natuurlijk.

 

https://www.primexbv.nl/nl-nl/assortiment/bevestigingsartikelen/bouten/zeskantbouten