Easy Web Search
Image default
Marketing

Wat is linkbuilding en hoe kan linkbuilding jouw onderneming verder helpen te groeien?

De methode van linkbuilding heeft alles te maken met SEO, ook wel bekend als Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent het zoekmachine optimalisatie. Daarmee kan je de positie van de website van jouw onderneming verbeteren. Linkbuilding kan daar dus mee helpen. Wil je graag weten wat linkbuilding precies is en hoe het jouw onderneming kan helpen? Lees dan vooral snel verder. 

 

Informatie over linkbuilding 

 

Linkbuilding is dus een belangrijk onderdeel van de zoekmachine optimalisatie. Het zit al in de naam, maar bij linkbuilding zijn links belangrijk. Je kan een samenwerking aan gaan met andere ondernemingen om elkaar te helpen. Een andere website plaatst links die naar jouw website verwijzen. Zo komen er meer potentiële klanten op jouw website terecht. 

 

Het gevolg daarvan is dat je een natuurlijk linkprofiel gaat opbouwen. Daarbij is het belangrijk dat je verschillende bronnen in zet die links plaatsen naar jouw website. Je moet wel uitkijken met de hoeveelheid links die je laat plaatsen. Google vindt de kwaliteit namelijk belangrijker dan de kwantiteit. Je kan namelijk ook een onnatuurlijk linkprofiel opbouwen. Daardoor verslechtert je positie bij Google enorm. Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kan je linkbuilding uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. 

 

Vindbaarheid verbeteren

 

Nu de vraag wat is linkbuilding beantwoord is, is het van belang om te kijken wat linkbuilding voor jouw onderneming kan betekenen. Als eerste kan je de vindbaarheid van jouw onderneming verbeteren door linkbuilding te gebruiken. Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat je een hogere positie krijgt bij Google wanneer linkbuilding slaagt. Meer mensen zullen dus jouw website van je onderneming gaan vinden wanneer zij op bepaalde zoekwoorden zoeken. 

 

Optimale werkende website 

 

Linkbuilding kan een extra hulpmiddel zijn om je website zo optimaal mogelijk te laten werken. Een optimaal werkende website is vanaf het begin dat je start met linkbuilding al belangrijk. De snelheid is daar onder andere cruciaal voor. Laden alle afbeeldingen van producten bijvoorbeeld erg traag? Dan kan Google op basis daarvan beslissen dat jouw website op een lagere positie komt te staan. Zorg er dus voor dat je website op elk apparaat goed werkt, dus niet alleen op een laptop. De meeste mensen zoeken tegenwoordig veel dingen via internet op, dus je website zal toch echt mobiel vriendelijk moeten zijn. 

 

Netwerk steeds uitbreiden 

 

Om linkbuilding te laten slagen, is het belangrijk dat je goede samenwerkingen aangaat met andere ondernemingen. Een ander platform moet natuurlijk links van jouw website plaatsen. Dit kan jij ook doen voor een andere onderneming. Begin eerst bij je eigen netwerk en kijk of iemand geïnteresseerd is om samen te werken. Daarna kan je steeds een nieuwe onderneming erbij halen om samen te werken. Zorg er wel voor dat je voor ondernemingen kiest die betrouwbaar zijn. Zo voorkom je dat Google jouw website onbetrouwbaar vindt. Op deze manier kan je dus jouw netwerk blijven uitbreiden. Wellicht komen daar naast linkbuilding nog andere mooie dingen uit. Zo groeit je onderneming steeds verder.