Easy Web Search
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waar kan je een zakelijke lening aanvragen?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is het vaak slim om een zakelijke rekening te openen. Zo bewaar je het overzicht over het financiële plaatje van jouw bedrijf. Een zakelijke rekening brengt ook met zich mee dat je sneller een zakelijke lening kan aanvragen. De zakelijke lening kan je namelijk op je zakelijke rekening uitbetalen. Ben je benieuwd naar een zakelijke lening en waar je die kan aanvragen? Lees dan vooral verder. 

 

De zakelijke lening 

 

Misschien is het eerst handig om te kijken naar wat een zakelijke lening is. Het komt namelijk soms voor dat mensen een zakelijke lening en zakelijk krediet door elkaar halen. Rekening courant krediet is een manier van zakelijke financiering waarbij je zelf kiest wanneer en hoeveel geld je opneemt. Het opgenomen geldbedrag moet je weer terugbetalen. Heb je dat gedaan? Dan kan je het geld weer opnemen. Je mag bij een rekening courant krediet rood staan op je rekening. 

 

Bedrijfslening houdt in dat er wordt gekeken naar hoeveel geld je kan lenen. Nadat het geldbedrag duidelijk is, wordt het geldbedrag gestort op je rekening. Het handigste is wanneer je een zakelijke rekening hebt. Er komt nog een rente op het geleende bedrag dat je moet betalen. Je bepaalt samen met de bank wat de periode wordt om het geleende geldbedrag terug te betalen. 

 

De voor- en nadelen

 

Natuurlijk zitten er verschillende voor- en nadelen vast aan een zakelijke lening. Een groot voordeel van een zakelijke lening is dat je zeker weet wat je moet betalen de komende periode. Het is meestal heel flexibel. Hiernaast kan je een zakelijke lening gebruiken om te investeren voor je bedrijf. Wil je graag nieuwe machines of gereedschap aanschaffen? Dan kan je de zakelijke lening hier prima voor gebruiken. 

 

Een nadeel van een zakelijke lening is dat je maar één geldbedrag gestort krijgt. Je kan niet zomaar meer geld opnemen. Om meer geld te lenen, moet je weer het hele proces opnieuw doen. Het is dan nog maar de vraag of je een nieuwe lening kan afsluiten. Je hebt geen zekerheid dat je de zakelijke lening kan blijven afbetalen. Hoewel je het natuurlijk niet hoopt, kan er altijd iets misgaan.  

 

Zakelijke lening aanvragen 

 

Nu je weet wat de zakelijke lening is en wat de voor- en nadelen zijn, is het ook goed om te weten waar je de zakelijke lening kan aanvragen. Je vraagt de zakelijke lening in ieder geval aan bij een bank. Dat betekent dat je ervoor kan kiezen om fysiek naar de bank te gaan. Dit proces duurt alleen fysiek altijd wat langer. 

 

Om die reden kan je er ook voor kiezen om de zakelijke lening online aan te vragen. Om de zakelijke lening online aan te vragen, is het van belang dat je een account maakt. Zo kan je de zakelijke lening aanvragen door onder andere je bij- en afschrijvingen te overleggen. Aan de hand van die informatie krijg je een voorstel dat je kan accepteren of weigeren. Vervolgens kunnen er nog extra documenten worden gevraagd. Hierna is het alleen nog een kwestie van identificeren en uitbetalen.