Easy Web Search
Image default
Verbouwen

Wat doet een keukenspecialist?

Je gaat de keuken renoveren of een nieuwe keuken kopen. Tijd om aan de slag te gaan en je goed te oriënteren. Er is een enorme keuze in kleuren, stijlen en mogelijkheden en je wilt natuurlijk ook het budget dat je hebt bewaken. Daarnaast is het belangrijk om te weten of jouw droomkeuken wel gerealiseerd kan worden. Daarom schakel je de hulp in van een keukenspecialist. Die jou van A tot Z meeneemt in het uitzoeken, bestellen en het laten plaatsen van een nieuwe keuken.

Het verschil tussen de keukenverkoper en de keukenspecialist

Je kunt bij veel keukenspeciaalzaken terecht. Op een gemiddelde woonboulevard zijn er al 10 specialisten waar je terechtkunt voor een nieuwe keuken. De aanbieders hebben een paar dingen gemeen. Ze hebben een ruim aanbod en de verkopers zijn op het moment dat je binnenstapt direct je beste vriend. Wees je er wel van bewust dat een gemiddelde keukenverkoper op provisiebasis werkt en er eigenlijk is om jou meer te laten betalen dat dat je eigenlijk zou willen betalen voor een nieuwe keuken. Een keukenspecialist daarentegen luistert aandachtig naar je wensen om vervolgens te bepalen welke mogelijkheden er zijn.

Kennis op orde

Een keukenspecialist weet niet alleen welke mogelijkheden er zijn, maar de kennis van keukens is zodanig dat ze vrijwel iedereen kunnen begeleiden in het uitzoeken van een nieuwe keuken. Een keukenspecialist kan vrijwel met iedere wens en met ieder budget uit de voeten. Of je nu voor een duurdere en luxueuze keuken of een goedkopere en simpele keuken kiest. Een dergelijke specialist is doorgaans ook transparant zodat je als koper precies weet waar je aan toe bent en dat je bij de levering en installatie niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

De keukenspecialist geeft advies en offreert 

Een keukenspecialist geeft op de eerste plaats advies. Hij of zij luistert aandachtig naar jouw wensen en komt met een voorstel op maat. Binnen de mogelijkheden zoekt de specialist naar een keuken die geheel of zo goed mogelijk op jouw wensen aansluit. Zo’n specialist stelt ook de offerte op en loopt deze met je door. Zodat je precies weet met welke kosten je te maken krijgt als je besluit om een bestelling te plaatsen. Een goede keukenspecialist geeft de potentiële klant bedenktijd. Bij veel zaken vervalt de offerte op het moment dat je de winkel hebt verlaten.

De koop en aftersales

De keukenspecialist begeleidt je natuurlijk ook als je besluit om de keuken te bestellen. Hij of zij is jouw vaste aanspreekpunt en van het moment dat je advies inwint tot aan de koop kun je op hem of haar rekenen. Als je vragen hebt, tegen problemen aanloopt of de offerte nog wilt laten aanpassen. Ook na de koop blijft de specialist jouw aanspreekpunt. Als er bij of na de levering en de installatie problemen ontstaan of als je nog vragen over je keuken hebt. Een goede keukenspecialist zorgt er in ieder geval voor dat er een vertrouwensband wordt opgebouwd en dat je bij eventuele toekomstige aankopen weer bij hem of haar aanklopt.