Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak je de keuze voor de juiste eetkamerstoelen?

Er zijn genoeg eetkamerstoelen te koop, maar welke is nu het meest geschikt voor jouw eetkamer hoek? Waar moet je aan denken tijdens het aanschaffen van eetkamerstoelen? Hoe zit het met het materiaal van de stoelen en welke afmetingen moet je stoelen hebben? Allemaal vragen die je zult hebben voordat je eetkamerstoelen wilt gaan aanschaffen.

 

Wat is het beste materiaal voor mijn eetkamerstoel?

Kijk je naar het materiaal van je eetkamerstoelen dan is er genoeg keuze. Zo kun je besluiten om voor leer of hout te gaan, maar is het ook goed mogelijk om te kiezen voor stof of kunststof. Maak je de keuze voor leer dan geef je je eetkamerstoelen een luxe en chique uitstraling mee. Leer is overigens ook heel makkelijk in onderhoud en je kunt er makkelijk vlekken verwijderen. Kies je voor hout dan geef je je eetkamer een hele natuurlijke uitstraling mee en is erg onderhoudsvriendelijk. Stoffen stoelen zitten lekker zacht en comfy en geeft je eetkamer hoek een mooie sfeer mee. Kunststof is ideaal voor de kids en is beschikbaar in allerlei kleurtjes. Een echte eyecatcher bij je tafel.

 

Voor welke afmetingen moet ik kiezen bij mijn eetkamerstoel?

Je zult je niet direct afvragen welke afmetingen goed zijn voor je eetkamerstoelen, maar het is wel belangrijk. Naast dat je op de breedte, hoogte, en diepte van je stoel moet letten is ook de zithoogte- en diepte van essentieel belang. Als je naar een eetkamerstoel gaat kijken dan hebben die meestal een afmeting van 45 centimeter zithoogte en 40 centimeter zitdiepte. Kijk je naar de juiste zithoogte is dat niet alleen afhankelijk een juiste zithouding, maar ook de eettafel. Want hoe hoger de eettafel hoe hoger de zithoogte van je stoel. Houd met de afmetingen van de stoel zelf rekening met de afmeting van je eettafel. Je wilt je stoelen wel onder de tafel kunnen schuiven. Zorg daarom voor 2 centimeter tussen armleuning en tafelblad. 

 

Is het mogelijk om allerlei verschillende eetkamerstoelen aan te schaffen?

Kan je niet helemaal kiezen voor één type eetkamerstoel voor onder je tafel? Koop gewoon verschillende soorten eetkamerstoelen. Dat is de laatste jaren helemaal de trend en dat gaat voorlopig nog zo blijven ook. Ben je iemand die van rust en eenheid houdt dan is het aan te raden om voor één type eetkamerstoel te kiezen. Ben je iemand die wel wat van speelsheid binnen het interieur houdt combineer er dan lekker op los. Maar houdt met het combineren wel altijd in het achterhoofd dat er een bepaald samenhangend geheel moet zijn. Kies voor eetkamerstoelen die de uitstraling versterken.

 

Welke eetkamerstoel past het best bij mij?

De eetkamerstoel die het best bij je past is helemaal een kwestie van smaak. Je kunt wel op een aantal dingen letten terwijl je een keuze maakt voor je eetkamerstoel. Zo past er bij een houten tafel bijna alle stoelen en geeft de leren stoel een mooi chique en landelijke uitstraling. Een fluweel stoel zorgt net een beetje voor die extra touch van je eetkamer hoek. Vind je het lastig om te kiezen dan bestaat er altijd nog de mogelijkheid om er lekker op los te combineren.