Easy Web Search
Image default
Electronica en Computers

Projecten die je kunt uitvoeren met de ESP8266

ESP8266 wint aan populariteit op het gebied van elektronica vanwege zijn lage kosten, betrouwbaarheid en gemakkelijke beschikbaarheid in de markt. De meeste documenten met betrekking tot deze module zijn in het Mandarijn en de informatie in de datasheet is niet voldoende om de ESP8266 voor een toepassing te gebruiken. Om deze leemte op te vullen, hebben mensen uit verschillende landen een ESP8266 gemeenschapsforum opgericht, dat de nodige details geeft over het programmeren en andere verwante kwesties in verband met deze module. Voor we overgaan tot de ESP8266 projecten, bekijken we eerst enkele kenmerken van de ESP8266 module.

Wat is de ESP8266?

ESP8266 bevat een ingebouwde 32-bit low-power CPU, ROM en RAM. Het is een complete en autonome Wi-Fi netwerkoplossing die softwaretoepassingen kan dragen als een stand-alone apparaat of verbonden met een microcontroller (MCU). De module heeft ingebouwde AT Command-firmware om met om het even welke MCU via COM-poort te worden gebruikt. Laten we nu eens kijken naar enkele ESP8266-projecten.

Kleinste IoT Home Automation met ESP8266

In dit project zullen we gebruik maken van de ESP8266 – 01 Wi-Fi Development board om een kleine domotica die Wi-Fi featured in het te maken. Het systeem werkt op een lokale webserver en is eenvoudig te gebruiken voor de beginner. Met dit project kunnen we hooguit twee AC-apparaten aansturen, wat het beste past bij uw kleine IoT-projecten.

Geolokalisatie met ESP8266

Ooit al eens willen weten of geolokalisatie mogelijk was zonder een GPS module te gebruiken? Kijk dan eens naar dit project voor het controleren van je locatie met behulp van ESP8266 Wi-Fi module. Dit is mogelijk met Google’s Geolocation API. Google biedt een API om gegevens te halen uit onze nabijgelegen Wi-Fi routers en ons onze coördinaten te geven. Maar alvorens die API te gebruiken moet je eerst je API sleutel werkend krijgen. 

ESP8266 Projecten: Draadloze Web Server

Dit ESP8266 gebaseerde draadloze webserver project is gebouwd rond een Arduino.  Arduino IDE wordt gebruikt voor het compileren en laden van programma’s in deze ESP8266 gebaseerde draadloze webserver. De ESP8266 gemeenschap heeft een geschikte plugin voor ESP8266 ontwikkeld om met Arduino IDE te gebruiken.

Kun je Windows draaien op de Raspberry Pi 400?

In het kort, ja. Het is mogelijk om zowel een native Windows image voor de Raspberry Pi 400 te installeren als oudere edities van Windows te emuleren.

Als je een officiële Windows image op de Raspberry Pi 400 wilt draaien, dan heb je Windows 10 IoT Edition nodig. Deze speciale editie is ontworpen voor basis IoT functies, het is geen volledige Windows 10 interface.


https://www.elektor.nl/