Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Waar je rekening mee moet houden met het kopen van een camper

Je bent van plan voor het eerst een camper te gaan kopen. Waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Welk model kies je, welke indeling en uitrusting vind je belangrijk, en niet geheel onbelangrijk: het budget dat je hebt. Er is een heel groot aanbod in merken en modellen, daarom helpen wij je met deze tips.

Oriënteren

Begin met het oriënteren op internet of bezoek een aantal winkels. Zo krijg je al een redelijk beeld van de vele mogelijkheden. Er is zoveel keuze in indelingen, afmetingen en prijsklassen. Kijk naar merken en typen die jou aanspreken. Zo maak je een lijstje met campers, die jouw voorkeur krijgen. Zo vallen er al een aantal campers af.

Wat is je budget?

Wanneer je opzoek gaat naar een camper, kun je het beste van tevoren een budget vaststellen. Je kunt een nieuwe camper al vanaf een prijs van €50.000. Echter wanneer je een wat grotere en luxere camper zoekt, dan ben je al snel €80.000,- kwijt. De goedkopere campers zijn normaal gesproken van goede kwaliteit, alleen is deze uitvoering erg standaard en bevat deze weinig extra’s.

Welk rijbewijs heb je?

welk rijbewijs je in bezit hebt, is belangrijk voor de grootte en het gewicht van de camper. Wanneer je een camper, tot een gewicht van 3500 kilo bestuurd, dan wordt dit gerekend tot een personenauto met de toevoeging ‘kampeerwagen’. Voor zwaardere campers, met een gewicht tussen de 3500 en 7500 kilo, heb je een ander rijbewijs nodig. Dit is het rijbewijs C of C1. Dit zorgt ervoor dat de keuze voor een camper beperkt wordt.

Extra eisen

Bij de aanschaf van een camper heb je nog verschillende opties, waardoor je de camper uitkiest naar jouw smaak. Zo heb je keuze uit verschillende indelingen en verschillende interieurs. Kun je kiezen voor extra uitrusting, zoals een trekhaak, een losse luifel, een schotelantenne en eventueel airconditioning.

https://www.daktentvakantie.nl/Luifels