Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Dit is wat je moet doen als je autosleutels kwijt zijn

Je loopt naar de auto toe na een leuke dag shoppen of een lange dag op kantoor en grijpt naar je sleutels. Vreemd… Niet in je broekzak waar je ze altijd bewaard. Misschien per ongeluk in je jas gedaan? Ook niet. In je laptoptas dan? Ook niet. Langzaam komt de angst op terwijl je je realiseert: Ik ben mijn autosleutels kwijt. Het zal je overkomen! 

In dit artikel leggen we je stap voor stap uit wat je moet doen als je autosleutels kwijt zijn. Met dit handige stappenplan hoef je minder te stressen en kan je je concentreren om uit deze situatie te komen. 

Stel vast of je autosleutels écht kwijt zijn

Voordat je hals over kop nieuwe autosleutels laat bijmaken is het belangrijk om er zeker van te zijn of je autosleutels echt kwijt zijn. Als ze echt kwijt zijn moet je (afhankelijk van je verzekering) een aantal zaken regelen. Zoek dus nog één keer op alle plekken waar je nog niet gekeken hebt voordat je verder gaat. 

Meld de vermissing bij je verzekeraar en de politie

Afhankelijk van je verzekering kan je de kosten voor het laten bijmaken van een nieuwe set autosleutels wellicht declareren. Voorwaarde hiervoor is vaak dat je bij de politie aangifte moet doen van vermissing of diefstal. Als je dit niet doet bestaat de kans dat verzekeringen de declaratie afwijzen. 

Door aangifte te doen bij de politie voorkom je allerlei problemen. Denk hierbij aan onterechte verdenkingen als je auto bijvoorbeeld gebruikt is bij een inbraak. Dit soort verdenkingen zijn makkelijker te weerleggen als je autosleutels net gestolen zijn. 

Laat een nieuwe set autosleutels bijmaken

De duurste optie is om langs te merkdealer te gaan. Hier kunnen ze ter plekke een bestelling opnemen om de juiste sleutels te laten fabriceren. Als je slim bent laat je online je nieuwe autosleutels bijmaken. Dit duurt meestal net zo lang als bij de officiële dealer en het kan je tot wel 200 euro schelen. Zeker als je verzekering de kosten niet dekken is online bestellen vele malen slimmer dan het laten bijmaken bij de dealer. 

Ten slotte, voorkom dat je je autosleutels nogmaals kwijtraakt

Het belangrijkste onderdeel van dit hele stappenplan is nog wel om je nieuwe autosleutels niet nog een keer kwijt te raken. Je weet inmiddels hoeveel kopzorgen het verliezen van je sleutelbos met zich meebrengt. 

Koop een sleutelhanger en gebruik ‘m ook. Sleutelhangers zijn superhandig omdat ze vastzitten aan zowel je sleutels als je kleding of tas. Zo is het fysiek minder snel mogelijk om ze per ongeluk te verliezen. Als je een echt warhoofd bent kan je ze natuurlijk ook losmaken en alsnog kwijtraken. Voor die mensen de volgende tip: 

Gebruik een tracker tag/sticker en plak deze op je autosleutel. Trackersticker of sleuteltrackers werken met wifi of bluetooth waardoor je ze met behulp van een app terug kan vinden. Enige voorwaarde is wel dat de batterij van de tracker niet leeg is en als je al een beetje warrig bent moet je ook nog iets bedenken waardoor je dat niet vergeet.