Easy Web Search
Image default
Dienstverlening

Veilig uw groepenkast vervangen

Eens in de zoveel tijd is het nodig om een groepenkast te vervangen. In veel huizen zitten al verouderde groepenkasten en dit komt aan het licht wanneer u groepen uitgebreid wilt hebben of last heeft van een stroomstoring. Maar waar doet u nu goed aan? Zelf een groepenkast vervangen of het door een elektricien laten doen. Veiligheid staat op nummer één en wij zullen u uitleggen hoe u dit het beste kunt bereiken.

Zelf een groepenkast vervangen

Wij raden u af om zelf uw groepenkast te vervangen. Zeker als deze onder spanning staat. De meest veilige optie is om een elektricien in te schakelen voor het vervangen van een groepenkast. Als u er toch voor kiest om het zelf te doen omdat u enige ervaring heeft met elektra, haal dan eerst alle stroom van de verdeelkast af. Daarna wordt de groepenkast vervangen. Als u dit door een elektricien laat doen weet u dat het allemaal goed is aangesloten. Voor ervaren elektriciens is het vervangen van een groepenkast dagelijkse kost. Als u het zelf probeert komt u vaak nog eens voor verrassingen te staan.

Het aantal groepen

Vaak wanneer de groepenkast wordt vervangen is dit een goed moment om na te denken over het aantal groepen dat u eigenlijk wilt hebben. Denk hierbij vooral aan uw toekomstplannen. Bent u bijvoorbeeld van plan om elektrisch te gaan koken in plaats van op gas, wilt u zonnepanelen op uw dak of een laadpaal voor uw elektrische auto? Dan is het slim om dit direct in de nieuwe meterkast toe te voegen. Laat het de elektricien direct weten, zo bespaart u kosten omdat u in de toekomst de groepenkast dan niet meer uit hoeft te laten breiden, dit is dan al gebeurt.

Groepenverdeling

Net zoals het aantal groepen, is het vervangen van de groepenkast ook het perfecte moment om na te denken over de verdeling van uw groepen. Valt de stroom vaak uit in uw keuken of badkamer omdat er vaak te veel apparaten tegelijkertijd aan staan? Dan is dit uw kans om de groepenverdeling te laten aanpassen door de elektricien. Geef dit ook aan dan kan de monteur dit direct doen, dan bespaart u ook weer kosten als u toch besluit dit te laten doen.