Easy Web Search
Image default
Aanbiedingen

Hoe creëer je een RVS sculptuur?

Hoe creëer je een RVS sculptuur?

RVS kunstopdrachten, vrijwerk  of tuinbeelden

Tuinbeelden ontwerpen en uitvoeren is als RVS kunstenaar inspirerend. Het kunstbeeld verfraait als tuinbeeld meestal een mooie tuin. Daarom is het zo fijn en uitdagend om aan een tuinbeeld te werken. Meestal is er een bepaalde wens wat het tuinbeeld mag verbeelden of uitstralen. Ook de plaats waar het beeld moet komen is meestal wel bekend. Maar een RVS tuinbeeld, award of een RVS kunstopdracht maken is lastiger maar ook uitdagender dan Vrijwerk maken. Goethe verwoordde het destijds al goed toen hij stelde: In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.

Een ontwerp voor een RVS kunstbeeld

Om een RVS kunstbeeld te kunnen maken heb je een ontwerp nodig. Schetsen en krabbbeltjes  – dat kan ook de hoek van de krant of servet– zijn voor een beeldhouwer meestal het beginpunt. Als er daar iets tussen zit dat aanspreekt komt de volgende fase.

RVS kunstbeelden – kleine modellen

Van de schets probeer je zo goed mogelijk een 3D model te maken. Dat kan in de computer met een 3D programma. Vaak werkt het sneller (en leuker) om het gewoon van karton, was of hout te maken. Het materiaal in je handen voelen geeft een dimensie die 3D programma’s niet hebben. 3D programma’s daarentegen kunnen het weer heel realistisch weergeven alsof het sculptuur of kunstbeeld al van RVS is gemaakt. Dus bijna altijd begint het met een aantal schetsen die uitmonden in kleine schaalmodellen van karton. Vervolgens maak ik voor de meeste RVS kunstbeelden of RVS sculpturen eerst nog een mock-up of prototype van goedkoop beeldhouwmateriaal als was, klei, karton of hout.

RVS beeld als Prototype of Mock-up

Als de 3D artist impression of het modelletje van het RVS sculptuur naar mijn zin (en die van de klant!) is maak ik een prototype. Om het ontwerp van de RVS sculptuur op ware grootte te zien is altijd weer spannend. Kloppen de verhoudingen in het groot ook? Klopt de grootte visueel ook? Voordeel van het prototype is dat het eenvoudig is om e.e.a. snel aan te passen.

RVS Sculptuur in RVS uitvoeren

Voor RVS kunst gebruik je uiteenlopende metaal bewerkingstechnieken. Als het ontwerp uitgekristalliseerd is en verhoudingen kloppen geven we de RVS sculptuur zijn definitieve vorm door het RVS te bewerken. Bewerkingstechnieken zijn o.a. walsen, knippen, kloppen, zetten en/of lassen. Het RVS materiaal waar ik de RVS sculptuur mee maak zijn RVS plaatwerk en RVS profielen. Dat zijn de materialen die je als beeldhouwer – RVS kunstenaar gebruikt.

Kwaliteit RVS sculpturen

Om te zorgen dat de sculpturen mooi blijven gebruik ik de beste kwaliteit RVS. Het gebruikte RVS van RVS Sculpturen heeft de kwaliteit 316 (RVS 316) die geschikt is voor de meest zware omstandigheden. Daarmee blijft een kunstbeeld ook buiten mooi. RVS kunstwerken kunnen daardoor zowel binnen in huis of kantoor als buiten in de tuin of openbare ruimte worden geplaatst.

RVS kunst bekijken

Behalve op internet zijn mijn RVS sculpturen ook te vinden in diverse beeldentuinen en kunstgalerieën.  Mocht u daar langs willen gaan dan kunt u het beste even vooraf een afspraak maken en informeren of het RVS sculptuur of kunstbeeld dat u wilt zien ook geëxposeerd staat.

Bekijk alle Moderne sculpturen en beelden van RVS

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Jeroen Stok RVS sculpturen

Jeroen Stok – RVS kunstenaar

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

contact met de kunstenaar-beeldhouwer
https://www.jeroenstok.com/