Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Op zoek naar een mondhygiënist in Nijmegen?

Wil je problemen in je gebit voorkomen en ben je op zoek naar een mondhygiënist? Er zijn veel locaties in en rondom Nijmegen waar je naartoe kunt voor een regelmatige controle en behandeling van je gebit.

Wat doet een mondhygiënist?

Veel mensen denken dat het voldoende is om ’s ochtends en ’s avonds je tanden te poetsen en om ieder half jaar naar de tandarts te gaan. In principe is dit ook goed, maar als je je gebit helemaal goed wilt verzorgen is er nog veel meer wat je kunt doen.

Je gaat naar de tandarts voor een controle en om eventuele problemen aan het gebit te behandelen. Een mondhygiënist is er juist om ervoor te zorgen dat zulke problemen niet voorkomen, ter preventie dus. Daarom is het verstandig om af en toe ook naar een mondhygiënist te gaan, zo weet je zeker dat jouw gebit gezond en mooi blijft.

Een mondhygiënist in Nijmegen geeft vaak advies over hoe je het best je tanden en je tandvlees kunt verzorgen en onderhouden, hoe je efficiënt en goed moet poetsen en welke voeding goed of juist slecht is voor je gebit. Daarnaast kan een mondhygiënist je tanden reinigen en kunnen ze tandplak, tandsteen of aanslag verwijderen. Een mondhygiënist kan ook verdovingen zetten of gaatjes vullen in opdracht van een tandarts.

Wat is de meerwaarde?

Zoals eerder benoemd gaan de meeste mensen twee keer per jaar naar de tandarts maar niet naar de mondhygiënist. Men vraagt zich vaak af wat de meerwaarde is van een mondhygiënist, maar deze meerwaarde is er zeker. Een mondhygiënist is iemand die veel advies en demonstraties kan geven hoe je hebt best je tanden en je tandvlees kunt verzorgen, dit doet de tandarts over het algemeen een stuk minder.

Daarnaast kun je in Nijmegen ook terecht bij een mondhygiënist wanneer je last hebt van een slechte adem, teruggetrokken tandvlees of als je vaak gaatjes hebt en je niet goed weet wat daar de oorzaak van is. De mondhygiënist kijkt dan uitgebreid naar je gebit en hij of zij onderzoekt wat de oorzaak van deze problemen of ongemakken kan zijn, om deze vervolgens zelf of door een tandarts te laten behandelen.