Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Van A naar B met de leukste vervoersmiddelen

Lopen, fietsen of met de auto. Als je ergens naartoe moet, zijn er veel manieren om er te komen. Maar je kan het ook in stijl doen. Hier een aantal bijzondere vervoersmiddelen voor als je je reis nog leuker wilt maken.

 

Hoverboard

Is zelf lopen te veel moeite of te saai? Dan is een hoverboard echt iets voor jou. Op deze plank met wielen ga je tot wel 17 km per uur en kan je over verschillende ondergronden rijden. Door voorover te leunen ga je vooruit, en door achteruit te leunen rem je af of ga je achteruit. Sturen doe je door druk te leggen op het linkerbeen of rechterbeen. De motor verbruikt stroom en op een acculading rijd je tot wel 35km. Een nadeel is wel dat een hoverboard op de openbare weg officieel verboden is. Je mag er vooralsnog dus alleen mee op eigen terrein rijden.

 

Overkapte fiets

Ben je dol op fietsen maar niet op regen of zweten? Overweeg dan eens een overkapte elektrische fiets! Door de trapondersteuning kom je niet meer bezweet aan op je bestemming en je hebt nauwelijks kosten aan brandstof. Je zit beschut, dus ook doorweekt arriveren is verleden tijd. Ook zit je op een andere manier dan op een gewone fiets, waardoor je het trappen langer volhoudt. Een ander groot voordeel is dat je hier ook nog geen rijbewijs voor nodig hebt. Op deze manier wordt de fiets een prima alternatief voor de auto.

 

Fat tire e-scooter

Met een fat tire e-scooter val je op op straat. Het is een elektrische scooter met dikke banden, die doet denken aan een motor. Het voordeel is dat je hiervoor alleen een bromfietsrijbewijs nodig hebt. Bovendien rijdt hij op elektriciteit en bespaar je op brandstof. Door de brede banden van een fat tire e-scooter heb je een goede grip op de weg, en dit geeft een stabiel gevoel. Ze hebben een maximum snelheid van 25 of 45 km/u en je kunt tot 180 km rijden zonder op te laden. Doordat ze een flink vermogen hebben is zelfs hellingen op rijden geen punt. Ook hiermee kan je de auto dus prima laten staan.