Easy Web Search
Image default
Zakelijke dienstverlening

Twijfel over het inhuren van een Aspremont advocaat familierecht?

Ben je nog nooit bij een Aspremont advocaat familierecht geweest of heb je al een slechte ervaring met een advocaat gehad? Weet je niet of je er nu überhaupt weer een advocaat bij moet betrekken? Ben je bang voor de kosten en denk je erover het eerst zonder advocaat te proberen? In dit blog meer informatie die je wellicht kan helpen bij het nemen van een beslissing. Op die manier weet je waar je op moet letten en wat je kunt verwachten wanneer je een advocaat in de arm neemt.

Aspremont advocaat familierecht, er is geen substituut

In de eerste plaats is het goed om te weten dat er geen substituut is voor gedegen juridisch advies door een Aspremont advocaat familierecht. Veel problemen ontstaan pas achteraf omdat de cliënt niet over voldoende juridische kennis beschikt maar aanvankelijk probeert zichzelf te vertegenwoordigen. Tegenwoordig biedt het internet veel informatie voor niet-juristen, maar helaas vaak slechts halve waarheden en niet toegesneden op het individuele probleem van de cliënt. Verkeerd toegepaste informatie verergert gewoonlijk het probleem in plaats van het te verbeteren of op te lossen. Als de cliënt in het begin voor zichzelf opkomt en pas bij verdere problemen naar een advocaat familierecht gaat of als hij/zij helemaal niet weet hoe zichzelf te moeten helpen, is het vaak al te laat.

Dan rest een advocaat alleen nog proberen de situatie te redden, maar vaak lukt dat zelfs niet meer. Daarom is het advies om altijd zo snel mogelijk gedegen juridisch advies in te winnen. Het is beter eenmaal te vroeg een advocaat te raadplegen dan eenmaal te laat.

Aspremont advocaat familierecht levert geld op

Zonder tussenkomst van een Aspremont advocaat familierecht verlies je misschien meer geld dan nodig is of misschien krijg je wel helemaal geen geld, terwijl je daar wel degelijk recht op hebt. Zo zijn er genoeg voorbeelden te benoemen. Zoals een werknemer die ontslag krijgt van zijn werkgever en helaas geruime tijd nadenkt over de vraag of hij/zij een advocaat zou moeten inschakelen. Helaas, precies vier dagen te lang. De termijn van drie weken om tegen het ontslag in beroep te gaan, was verstreken, ook al zou het ontslag ongeldig zijn geweest. Als deze ontslagen medewerker direct een advocaat in de arm had genomen, zou er al na het eerste consult actie ondernomen kunnen worden wat veel meer had opgeleverd dan de besparing op de kosten van een advocaat. In dit soort situatie bestaat de mogelijkheid dat je heel veel geld verliest, in plaats van bespaart.

Een eerste consult is altijd nuttig en kost weinig

In verhouding tot wat je zou kunnen verliezen, kost een eerste consult bij een advocaat weinig en is vaal heel nuttig. Wees daarom nooit bang om naar een advocaat te gaan voor een eerste consult. Het eerste consult dient om je situatie juridisch in zijn geheel te bekijken en je wordt concreet verteld welke juridische problemen en mogelijke oplossingen er zijn. Je komt te weten komen wat je nu het beste kunt doen en of en hoe je zelf zou kunnen handelen. De advocaat zal je uitleggen wat de kosten zullen zijn als je hem of haar inschakelt om je te vertegenwoordigen. Alleen jijzelf kunt op basis van deze informatie beslissen of je er de voorkeur aan geeft zelf te blijven handelen of de advocaat in te schakelen om je te vertegenwoordigen.  Je bent te allen tijde meester of meesteres over jouw zaak tijdens de relatie cliënt-advocaat.

Wacht niet te lang voordat je besluit een advocaat te raadplegen

Tijd is geld, luidt het bekende gezegde. Dit is ook vaak het geval in de juridische sector. Wacht niet te lang om een advocaat te nemen. Vaak zijn er termijnen die je in acht moet nemen, anders verlies je je rechten, zoals bij een vordering wegens onrechtmatig ontslag, verjaringstermijnen in een arbeidsovereenkomst of bijvoorbeeld na ontvangst van een gewone aanmaning om je flat te verlaten in verband met jouw bezwaar. Zelfs als de andere partij je alleen termijnen stelt, moet je nooit wachten tot deze verstrijken. Snel juridisch advies kan ervoor zorgen dat je je rechten behoudt, het kan meestal onnodige rechtszaken voorkomen en het creëert ook tijd voor je om te beslissen wat je verdere stappen zullen zijn.