Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Tips om je tuin zomer klaar te maken

Is je tuin klaar voor een opfrisbeurt of heb je net een nieuwe woning met een nieuwe tuin aangeschaft? Je tuin klaar maken voor de zomermaanden kan ervoor zorgen dat het de ultieme plek is om tot rust te komen, zeker in de maanden dat het weer lekker weer wordt. Onderstaande tips kunnen van inspiratie zijn wanneer jij je tuin wilt omtoveren tot een paradijs in de zomer.

Gooi je deuren open

Overkappingen of veranda’s zijn tegenwoordig steeds populairder aan het worden. Ze zijn ideaal wanneer je tijdens de zomer vaak in de avonduren nog van je tuin wilt genieten of graag buiten wilt eten of borrelen. Overkappingen bijvoorbeeld, zijn niet alleen een pronkstuk in je woning en tuin, ze zijn daarnaast ook nog eens erg functioneel. Bovendien passen ze ook erg goed in combinatie met een mooie loungehoek. Zo kun je in de zomermaanden genieten van je overkapping tijdens bijvoorbeeld een borrel of verjaardag. Bovendien kun je er ook voor kiezen om voor glazen schuifdeuren te gaan. Zo maak je een verbinding tussen binnen en buiten. Combineer dit met rustieke en comfortabele houten tuinmeubels en het feest kan beginnen.

Meubels en accessoires

De juiste accessoires kunnen je tuin die zwoele zomersfeer geven. Met nieuwe accessoires kun je al veel bereiken in je tuin. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, of zelfs een balkon hebt, met accessoires kun je veel. Afhankelijk van de grootte van je ruimte, het budget of van je smaak zijn er tientallen soorten houten tuinmeubels beschikbaar, voor ieder wat wils. Houd je van een gezellige maar rustgevende sfeer? Dan zijn bijvoorbeeld kaarsen, kussens en mooie vloerkleden en een ideale manier om sfeer te creëren in je tuin of op je balkon.

Ben je meer van de kleurrijke accessoires in je tuin of op je balkon? Dan kun je gaan voor bijvoorbeeld zachte kleuren als lichtgroen, roze, grijs of beige. Denk bijvoorbeeld aan een zandkleurige lounge set. Daarnaast kun je ook kiezen voor een echte eyecatcher zoals een vuurkolf voor tijdens de warme zomeravonden. Een vuurkolf is niet alleen leuk voor tijdens een borrel, ook kun je een vuurkolf perfect gebruiken tijdens een barbecue of een tuinfeest. 

https://www.outsidemeubelen.nl/