Easy Web Search
Image default
Zakelijk

Tijdelijk financieel management

Met interim management krijgt een onderneming een ervaren CFO voor een beperkte periode. Niet alleen voor snelle vervanging op kritieke managementposities of een tijdelijke versterking van uw financieel management. Ook voor het helpen bij specifieke vraagstukken en klussen of bij het doorvoeren van strategische veranderingen.

Waarom een financiële interim?

Als een onderneming snel groeit kunnen er bedrijfsfuncties, processen of structuren achterblijven bij de ontwikkeling van het bedrijf. Er is niet altijd zicht op de oorzaak waardoor sturing ontbreekt. In zo’n situatie komt een interim CFO van pas. Financiële interims zijn ervaren interim CFO’s die ondernemingen helpen met het verbeteren van de financiële gezondheid en toekomstbestendigheid. Een financieel interim kan een heel scala aan opdrachten uitvoeren.

De werkwijze van een interim CFO

De werkwijze van een financieel interim verschilt niet met die van een andere interim CFO. De inzet begint met een duidelijke afbakening van de interim opdracht. Is er een specifieke klus uit te voeren of moet het financieel management tijdelijk waargenomen worden? Na het bepalen van de aard van de opdracht is het tijd voor het formuleren van de prestaties die geleverd moeten worden. Van belang hierbij is dat het resultaat van de inzet meetbaar is aan het eind van de inzet.

De voordelen van interim management

De interim managers zijn mensen uit de dagelijkse praktijk van financieel management. Stevige finance professionals met bewezen ervaring op managementgebied die al vele interim opdrachten succesvol hebben volbracht. De voordelen van interim management zijn:

  • Snel inzetbaar. Een interim CFO kan snel beginnen, soms zelfs al binnen enkele dagen.
  • Geen rompslomp. Het inschakelen van een interim manager vereist een minimum aan selectie- en aanstellingsformaliteiten.
  • Raad én daad. De interim CFO helpt zowel met concrete adviezen en ideeën als de implementatie daarvan.
  • Resultaatgericht. De resultaten van interim opdrachten zijn duidelijk meetbaar door specifieke en concrete doelen gesteld bij aanvang van de opdracht.
  • Ervaring. De interim CFO voegt altijd kennis toe aan de organisatie, die daar op de lange termijn van profiteert.
  • Meer emotionele afstand. De interim CFO is minder emotioneel verbonden met de organisatie. Daardoor kan hij of zij objectiever oordelen en makkelijker moeilijke beslissingen nemen.