Easy Web Search
Image default
Aanbiedingen

Al eens gedacht aan een gietvloer in Hoofddorp?

Nieuwe woning? Uitgekeken op de vloer of is de vloer aan vervanging toe? Allemaal redenen om te kijken naar een nieuwe vloer. En heeft u dan al eens gedacht aan een gietvloer? Met een gietvloer krijgt een ruimte een geheel eigen uitstraling. Bovendien zijn er verschillende typen gietvloeren zodat er voor iedere stijl en budget een geschikte vloer is.

Een gietvloer

Steeds meer nieuwe vloeren zijn gietvloeren. Logisch want door de keuze in gietvloeren past zo’n vloer in veel interieurs. Ongeacht of de designstijl nu strak, klassiek of romantisch is. Ideaal aan een gietvloer is dat deze, indien mogelijk, een naadloos systeem heeft. Daarnaast is de vloer vanuit de basis poriëndicht. Dit maakt dat een gietvloer makkelijk te onderhouden is: stof, vuil, en vloeistoffen dringen de vloer niet binnen.

De voordelen van een gietvloer

Wanneer je bij een nieuwe vloer kiest voor een gietvloer dan krijg je een vloer met de volgende voordelen:

  • Flexibel,
  • Elastisch,
  • Slijt- en kleurvast,
  • Lange levensduur,
  • Naadloos (als het technisch mogelijk is),
  • Eenvoudig in onderhoud,
  • Anti-allergie,
  • Vloeistofdicht.

Het onderhoud van een gietvloer

Na het aanbrengen van een nieuwe vloer wil je deze natuurlijk mooi en netjes houden. Dit betekent dat je de vloer moet onderhouden. Bij een gietvloer begint dit met het buiten de deur houden van vuil en vocht. Misschien een open deur maar dit doe je met een goede deurmat. Het verdere onderhoud bestaat uit droog reinigen en vochtig reinigen.

Het droog reinigen doe je met behulp van een vlakmop met een microvezeldoek. Door de statische werking van de microvezeldoek neemt u vuil en stof gemakkelijk op. Meestal is stofzuigen hierdoor niet noodzakelijk. Vochtig reinigen van een gietvloer doe je met een vochtige (geen natte) vlakmop met microvezeldoek. Hiermee is een gietvloer eenvoudig schoon te maken, zelfs zonder schoonmaakmiddel. Schoon, lauwwarm water is meestal voldoende.

Oeps, gemorst

Nieuwe vloer of niet, het morsen van bijvoorbeeld wijn of vruchtensap is iets wat onvermijdelijk gaat gebeuren. Door haar poriën dichtheid is de gietvloer gelukkig goed bestand tegen vloeistoffen. Wel is het raadzaam om vloeistoffen ze snel mogelijk weg te halen zodat ze niet de kans krijgen om in te werken. Meer weten? Bezoek de website van cicami!