Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Stappenplan: jouw eerste WordPress website maken

Er zijn een heleboel mensen die zelf beginnen met een WordPress website maken, vervolgens er niet uitkomen en de klus alsnog uitbesteden aan een ander. Maar, er zijn ook mensen die het wel lukt om zelf een WordPress website te maken. Wil jij kijken of jij misschien wel tot die laatste categorie behoort? Check dan dit stappenplan, voor het maken van jouw eerste WordPress website.

Stap 1 de domeinnaam

Je moet natuurlijk ten eerste weten wat de domeinnaam moet worden. Kortom, wat moet de url zijn van jouw website? Misschien wil je wel de url pietje.nl. Dan moet je checken bij een zogenaamde domeinnaamchecker of deze naam nog vrij is. Is de domeinnaam vrij? Dan kun je deze domeinnaam aanvragen. Bedenk ook meteen even of je de .com versie ook wil hebben, als je wilt dat niet iemand anders nog deze domeinnaam kan kopen.

Stap 2 de juiste provider om WordPress te installeren

Vervolgens heb je een provider nodig. Waar moet je opletten? Vaak is de eerste WordPress website een vrij eenvoudige website. Dan kun je vaak met het kleinste pakket dat een provider aanbiedt, wel uit. Wat wel slim is om een provider te kiezen, die automatisch al zorgt voor  ‘https’ in plaats van ‘http’ in de url. Met ‘https’ heb je namelijk meteen al een zogeheten slotje op jouw website. Dat is een stuk veiliger.

Vervolgens kun je vaak vrij eenvoudig WordPress installeren in jouw dashboard (vaak heet dit DirectAdmin) bij de provider. Dit gebeurt vaak via het programma Installatron dat vaak als standaard wordt aangeboden door de provider. Volg rustig het stappenplan voor de installatie zoals in bijvoorbeeld DirectAdmin wordt aangeven.

Stap 3 het juiste template kiezen

Nu kun je in WordPress kiezen voor een standaard template van WordPress, soms biedt een provider ook een aantal extra templates. Je kunt ook kiezen voor een betaalde template. Wil het maken van een WordPress website eerst rustig onder de knie krijgen? Begin dan eens met een gratis template. Zo kun je rustig dingen uitproberen.

Wat uiteindelijk wel handig is: maak een zogenaamd Childtheme aan. Doe je dit niet, dan kunnen bepaalde wijzigingen die jij in WordPress hebt gemaakt, ongedaan worden gemaakt bij een update van WordPress.

Stap 4 Underconstruction

Zet de website eerst under construction. Dit kan je doen door een gratis plugin daarvoor te downloaden. Heb je dat gedaan? Dan kan je diverse dingen uitproberen in het template. Kom je er niet uit? Kijk dan naar de vele tutorials die er zijn te vinden. De keuze hierin is enorm.

Stap 5 Webdesign Maastricht

Gaat het niet lukken? Wees dan mans genoeg, om hulp te vragen. Webdesign Maastricht of elders kun je prima uitbesteden. Het voordeel van een bureau zoals Web Wings is dat zij zorgen voor goed webdesign Maastricht. Webdesign Maastricht, wordt niet door elk bureau even goed uitgevoerd. Dus laat je goed informeren en maak dan een keuze.

 

https://web-wings.nl/website-laten-maken-maastricht/