Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Je bedrijf moderniseren

Sommige bedrijven bestaan al sinds dag en dauw. Des te groter het bedrijf, des te meer aanzien ze hebben. Denk aan technologiebedrijven die in de jaren 90 zijn opgericht, callcenters, tankstations, alles waar veel volume in omgaat. Toch is het ook vaak zo dat ondanks de omvang, de technologie bij de bedrijven zelf flink wordt achtergesteld. Zo zit personeel al snel te werken op computers die veel te langzaam en veel te oud zijn om het werk efficiënt te kunnen doen. Ergens wel logisch dat een groot bedrijf dit zo lang uitstelt, want als je alles tegelijkertijd wilt vervangen is dit een hele flinke investering. Toch zijn we op een punt gekomen dat een goede modernisering niet alleen een hoop ellende kan besparen voor iedereen, maar zelfs geld op kan leveren voor het bedrijf.

Automatisering

Dat geld besparen zit hem met name in het automatiseren. De meeste bedrijven die nog achterliggen met hun technologie hebben ook een flink aantal taken voor medewerkers. Een hoop van die taken zijn stom om te doen en zouden kunnen worden overgenomen door goede software. Hiermee kan een investering dus de efficiëntie verdubbelen en de kosten drukken door minder uren uit te geven. Soms is het echter helemaal niet zo duidelijk waar de meeste winst in een bedrijf te behalen valt. Daar zijn weer andere bedrijven voor.

Data consultancy

Deze andere bedrijven kunnen je helpen met een data consultancy. Wat houdt zo’n data consultancy precies in? Zoals het woord al aangeeft eigenlijk: alles omtrent de data die in je bedrijf omgaat. Maak al je digitale gegevens onzichtbaar en laat daardoor duidelijker in beeld komen wat je echt kan gaan helpen in plaats van dingen zonder argumenten te gaan proberen. Je moet weten wat verkoopt, wat goed loopt, maar bovenal ook wat makkelijk kan als het moeilijk is zonder reden.

Herindeling

Als laatste kan er dan worden gekeken naar een herindeling van het bedrijf. Welke posities zijn te oud geworden om nog vol te houden, en welke mogelijke nieuwe posities moeten erbij komen? Dit zijn beslissingen die je ook kunt maken naar aanleiding van het inzichtelijk maken van data. Zo kun je het aantal uren die op een afdeling worden gedraaid afwegen tegen de omzet die gemaakt wordt, en kijken wat makkelijker kan.

https://dataanalytics.nl/data-consultancy/