Easy Web Search
Image default
Eten en drinken

Restaurant Oudezijds Achterburgwal

Op zoek naar een restaurant red light district Amsterdam, waar je nog voor een scherpe prijs, goed kunt eten, een biertje aan de waterkant kan drinken of zomaar een goede kop koffie kan nuttigen, vindt je op de Oudezijds Achterburgwal. Een restaurant met een verhaal…Mata Hari is een bijzondere eetgelegenheid die is gevestigd in een van de meest beroemde wijken van Amsterdam. De rosse buurt waar voorheen alles werd geregeld door de penoze en waar de pooiers het voor het zeggen hadden. Het pand waar Mata Hari in is gesitueerd werd in vroegere jaren gebruikt als gokgelegenheid voor de onderwereld van Amsterdam. Onder het mom van een avondje bingo werden duizenden guldens verloren en gewonnen.

Restaurant red light district Amsterdam

De rosse buurt heeft tegenwoordig een meer hippe en levendige uitstraling gekregen. Het is niet meer zoals vroeger toen er honderden verlichtte rode ramen aanwezig waren en waar tientallen heren door de buurt zwierven om hun gerief te halen. Natuurlijk is er op kleine schaal nog wel prostitutie aanwezig, maar deze werkende vrouwen achter de ramen worden afgewisseld met bedrijfjes, ateliers en winkeltjes. Ook restaurant Mata Hari heeft een mooie plek kunnen veroveren in deze buurt.

Exotische danseres

Mata Hari was een exotische danseres in de jaren 1905 – 1917. Ze kwam uit Friesland en nam het niet zo nauw met de goede zeden. Een danseres die in de eerste wereldoorlog ook spioneerde voor de Duitsers. In 1917 werd zij betrapt en gearresteerd en vervolgens na berechting geëxecuteerd. Het restaurant Oudezijds Achterburgwal doet de naam Mata Hari eer aan. Een perfecte naam voor een restaurant, in voorheen de beruchtste buurt van Amsterdam.

Lekker eten en drinken

Een restaurant wat nog met liefde zijn klanten verzorgt en voorziet van goed eten. De menukaart is geïnspireerd op Mediterraanse-Perzische invloeden. De hoofdmenukaart laat een aantal interessante gerechten zien als Bourguignon van hert en Gegrilde graan kalfsribeye. Ook staat er elke dag verse vis op het menu. De vangst van de dag is afhankelijk van het seizoen. De herfstmaanden zullen een ander visgerecht laten zien dan de wintermaanden.

De nagerechten in Mata Hari zijn ook bijzonder van aard. Wie krijgt nu niet het water in de mond van speculaas roomijs of chocolade Ganache taart. Ook de wijnlijst beloofd een mooie wijn bij je diner of lunch. Natuurlijk is de gewone Riesling verkrijgbaar maar ook de wat duurdere Santenay Premier Cru Blanc – Fanny Sabre uit 2015. Voor elk budget serveert het personeel van Mata Hari een goede wijn.

Reserveren

Wanneer u gaat reserveren om gezellig met een aantal mensen te komen eten, laat dan even weten of er mensen bij zijn die bepaalde voedingsstoffen niet mogen. De kok houdt overal rekening mee. Het doel van Mata Hari is om iedereen een goed gevoel te geven wanneer weer huiswaarts wordt gekeerd.

http://matahari-amsterdam.nl/