Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Het verhaal van Douwe Egberts

Het is wellicht het meest bekende koffiemerk in Nederland, Douwe Egberts. Toch zijn er tegenwoordig heel wat meer koffiemerken, die uitstekende kwaliteit koffie bieden. Toch even leuk, om het verhaal van Douwe Egberts te kennen? Tuurlijk! Het één sluit het ander niet uit, nietwaar? Tijd voor een stukje geschiedenis.

1753

Douwe Egberts bestaat al bewonderingswaardig lang. Het is een Nederlands bedrijf dat al sinds 1753 handelt in voornamelijk koffie en thee. De oprichter, Douwe Egberts begon op 11 maart 1753 in Joure een winkeltje in koloniale waren. Ze verkochten onder andere chocolade, kruidenierswaren en zuidvruchten. Niet wetende natuurlijk dat het bedrijf anno 2022 nog steeds zou bestaan. Inmiddels, sinds 1978, is de onderneming van het Amerikaanse bedrijf Sara Lee.

Internationaal

Douwe Egberts is inmiddels ook in het buitenland actief. Douwe Egberts begon zoals vermeld in Joure. Daar kwam in 1919 een vestiging bij in Utrecht. In Utrecht is het bedrijf nog een keer verhuist, vanwege te weinig uitbreidingsmogelijkheden bij de eerste locatie in Utrecht. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de internationale groei op gang. Er kwamen vestigingen in Frankrijk, Denemarken, Spanje en uiteindelijk ook bij onze zuiderburen: België. Douwe Egberts is een groot bedrijf geworden en nam het ook bedrijven zoals Kanis en Gunnink over.

Kwaliteit koffie

Veel koffiedrinkers die met Douwe Egberts zijn opgegroeid, ervaren de koffie van Douwe Egberts als kwaliteit koffie. Men proefde het verschil tussen Douwe Egberts koffie en andere koffie. Net zoals veel mensen het verschil proeven tussen Coca-Cola en bijvoorbeeld Pepsi. Natuurlijk is er inmiddels heel veel kwaliteit koffie. Er zijn in de loop van de jaren immers een hoop interessante koffiebedrijven bij gekomen. Dat maakt het koffie drinken alleen maar leuker natuurlijk. Er zijn ook zzp’ers die eigen specifieke blends maken voor koffie. Kortom? De keuze is enorm groot. Daar zit vast een goede koffie bij voor jou.

https://medellinsecret.nl/specialty-coffee