Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Een grote schoonmaak houden

Ja hoor! Het is zover. Je stoort je al weken aan je eigen huis en de rotzooi die in elke kamer te vinden is. Mentaal krijg je steeds minder rust erdoor, en je hebt besloten dat het tijd is. Tijd om alles grondig aan te pakken zodat je weer de baas bent in je eigen huis en je huis niet de baas is over jou. Voor de één een wekelijks terugkerend iets, voor de ander een hele uitdaging om mee te beginnen. Waar moet je op letten als je een grote schoonmaak gaat houden?

Voorbereiding

Allereerst natuurlijk de voorbereiding. Zorg dat je alles in huis hebt om flink aan de slag te gaan. Denk hierbij aan verschillende soorten schoonmaakmiddel (gooi niet alles over je ruiten heen maar gebruik glasreiniger), en op zijn minst een stoffer, stofzuiger, dweil, dweilemmer, en zeem met raamwisser. Als je vies bent van wat vuil kun je ook goede schoonmaakhandschoenen kopen, maar douchen achteraf kan natuurlijk ook altijd. 

Strategisch

Vuil dwarrelt van boven naar beneden, dus begin het liefste bovenin je huis met schoonmaken en begin in elke kamer ook op het hoogste punt. De truc van goed schoonmaken is dat je alles goed meepakt om de zoveel tijd zodat er geen overgebleven vuil is dat de rest weer vies kan maken. Begin dus met het afstoffen van de bovenkanten van kasten en de spinnenwebben uit de hoeken te halen. Als je dit hebt gedaan kun je gaan stofzuigen, en na het stofzuigen is het belangrijk om te dweilen. Hoewel je bijvoorbeeld Wc-Eend hebt voor je toilet en glasreiniger voor je ramen zijn er ook veel huismiddeltjes te vinden op internet, waaronder azijn en baking soda. Deze kun je altijd gebruiken om dingen schoon te maken, ook hardnekkig vuil.

Rolluiken schoonmaken

Wil je een stapje extra doen, dan kun je ook de rolluiken schoonmaken of laten schoonmaken. Naast je rolluiken schoonmaken zijn de kozijnen aan de buitenkant ook al snel ongemerkt vuil geworden. Dit soort plekken schoonmaken geeft onbewust een stuk meer rust telkens als je thuis komt. Alles ziet er dan een stuk minder vies uit en zo voel jij je veel fijner. Uiteindelijk gaat het over een stukje bewustwording van dat iets vies is, dat accepteren, en het liefste meteen aanpakken. Zo hoef je niet vaak meer een grote schoonmaak te houden maar kun je alles met regelmaat onderhouden.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/