Easy Web Search
Image default
Electronica en Computers

Hier moet je op letten bij het gebruik van een hogedrukreiniger

Hier moet je op letten bij het gebruik van een hogedrukreiniger

Het gebruik van een Hogedrukreiniger is natuurlijk in vele opzichten ontzettend handig. Zo kun je er je tegels grondig mee schoonmaken, maar ook je auto mee wassen. Toch is het belangrijk dat je goed oplet wat je hiermee doet. De kracht is namelijk dusdanig, dat het niet in alle gevallen verstandig is om er één te gebruiken. Doe je dit dan toch, dan kan er de nodige schade ontstaan. Wil jij weten wat belangrijk is, wanneer je aan de slag gaat met een hoge druk? Dan is het goed om onderstaande goed in je op te nemen. 

Pas op met je tegels

Na een winter vol sneeuw en regen, zitten je tegels waarschijnlijk onder de groene aanslag. Het is dan ontzettend verleidelijk om ze even ‘snel’ af te spuiten met de hogedruk. Toch is dit niet verstandig om te doen. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat je de aanslag verwijderd, maar je ook de toplaag aantast. Daarnaast loop je ook het risico dat je het zand onder de tegels wegspoelt, waardoor er kans bestaat dat de tegels gaan verzakken. Zorg er daarom dus altijd voor, dat wanneer je dit doet, je goed let op de druk die je instelt.

Je auto

Ondanks dat je de hogedrukreiniger die als best getest hebt gekozen, blijft de druk van zo’n apparaat gigantisch. Je doet er dus goed aan, dat wanneer jij je auto ermee wilt afspuiten, je de hoge druk niet te dicht op de lak houdt. Dit kan namelijk zorgen voor schade en zelfs enorme deuken. Uiteraard is het geen probleem om je auto af te spuiten met een hoge druk, alleen is wel het dringende advies om minimaal een meter afstand te houden tot aan je auto. Je velgen daarentegen mogen wel van dichterbij worden afgespoten. Deze zijn immers niet voorzien van een laklaag.