Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

Lekkage voorkomen in Doorn

Een lekkage heeft u niet altijd direct door. Op het moment dat u een lekkage heeft opgespoord, is er bijna in alle gevallen al schade aangericht. Dit uit zich bijvoorbeeld in schimmel-, en vochtplekken op het plafond, op de muren of op de vloer. Het kan ook zijn dat uw waterrekening ineens stukken hoger blijkt uit te vallen, terwijl u zeker weet dat u niet meer water dan normaal heeft gebruikt. Het is daarom belangrijk om te weten hoe u een lekkage kunt opsporen of (nog beter) voorkomen.

Verschillende soorten lekkages

Wanneer er een lekkage ontstaat heeft dit bijna altijd te maken met een probleem in de leidingen. Dit is één van de redenen waarom een lekkage zo moeilijk op te sporen is. Er kunnen verschillende soorten lekkages ontstaan. Een lek in uw waterleiding is daar één van. Een waterleiding bestaat uit een hoofdleiding en kleinere leidingen, die als het ware vertakt door uw huis lopen. Op de punten waar deze leidingen vertakken ontstaan vaak lekkages. Ze zijn vaak niet heel erg groot, maar ze zorgen er wel voor dat het water continu door blijft druppelen. Er kan ook een lekkage ontstaan aan uw afvoerbuis. Deze zijn vaak geplaatst achter de muur van bijvoorbeeld uw badkamer. U kunt de leidingen niet zien en heeft misschien geen idee waar de leidingen zich precies bevinden.

Het opsporen van een lekkage

Vaak merkt u aan vochtplekken in huis dat u te maken heeft met een lekkage. Dat zegt echter nog niet dat u precies weet waar de lekkage zich dan bevindt. De meeste leidingen zijn in muren weggewerkt. Is dit bij u het geval? Dan zal de muur opgebroken moeten worden. Wanneer uw leiding niet is weggewerkt achter een muur, kunt u met een wc papiertje langs de buizen gaan. Wordt het wc papiertje nat, dan weet u dat u de lekkage heeft opgespoord. Een andere methode om een lekkage op te sporen is het nauwkeurig in de gaten houden van uw waterrekening. Valt u rekening steeds hoger uit, terwijl u geen extra water verbruikt? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken met een lekkage. Een laatste methode is het checken van de meterstanden in de avond, voordat u gaat slapen. In de nacht gebruikt u namelijk geen water. Ziet u in de ochtend een stijging van de waterstand? Dan kan dit te maken hebben met een lekkage.

Voorkomen van een lekkage

Er zijn een aantal mogelijkheden om ervoor te zorgen dat u geen lekkages krijgt. Maak bijvoorbeeld regelmatig uw dakgoten schoon. Vuil en bladeren kunnen ervoor zorgen dat uw dakgoot verzwaard wordt, dit kan een lekkage veroorzaken. Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van chemische ontstoppers. Vooral de riolering in een ouder huis kan zwakke plekken hebben, chemicaliën zorgen ervoor dat deze plekken aangetast worden met een lekkage als gevolg. zijn de kit naden in uw badkamer niet meer waterdicht? Ook dat kan een lekkage veroorzaken.

Loodgieter Doorn spoed

Heeft u te maken met een lekkage Doorn? Dan kunnen wij u met spoed helpen. Wij staan 7 dagen per week voor u klaar, ook in het weekend en in de avonduren. Als het nodig is kunnen wij voor u een noodreparatie uitvoeren. We kunnen dan de symptomen van de lekkage in Doorn aanpakken en de oorspronkelijke oorzaak later voor u oplossen. Zoekt u een loodgieter Doorn spoed? Neem dan direct contact met ons op.

https://isbaza.nl