Easy Web Search
Image default
Entertainment

Kindertheater op basisschool: de ideale match!

Elke basisschool heeft als taak kinderen vakken aan te bieden in het kader van cultuureducatie. Doorgaans is de ICC’er (de interne cultuurcoordinator) degene die de programmering verzorgt van voorstellingen op school. Maar regelmatig is ook het hele team hierin betrokken. Cultuureducatie is immers niet meer weg te denken uit het curriculum van een basisschool. Er zijn verschillende vormen van kindertheater voor scholen. We bespreken er hieronder vier. 

Muziektheater

Muziektheater is voor kinderen een slimme keuze in de programmering. Wij zijn erg enthousiast over de voorstelling Iswah Ruzie op de savanne. Deze voorstelling is gemaakt door theatergroep Frets! Klank en ritme zijn een belangrijk onderdeel van hun theaterproducties. De groep bestaat uit drie spelers.

 

Poppentheater

Een ander alternatief is poppentheater. Op de website Kindertheater.nl staan veel poppentheatervoorstellingen van diverse makers. Bekende makers van poppentheater zijn onder andere Timo van den Heuvel en Gnaffel. Poppentheater onderscheid zich door het inzetten van poppen in het theater. Dit kunnen de traditionele poppen zijn, zoals we die uit de poppenkast kennen, maar ze kunnen ook levensgroot zijn, waarbij de spelers zelf ook in het zicht zijn als ze de poppen gebruiken.

Verteltheater

Denk ook eens aan verteltheater als je een voorstelling wilt boeken voor op een basisschool. Op de website Kindertheater.nl vind je een uitgebreid overzicht met verteltheater-voorstellingen. Verteltheater is misschien wel de oudste vorm van theater. Al sinds de oudheid vertellen we elkaar verhalen. Vertellers kunnen vaak zonder een groot decor en kunnen daardoor vaak tegen een aantrekkelijk tarief geboekt worden.   

Straattheater

Straattheater… Zegt het zelf al. Het is de theatervorm voor op straat. Op Kindertheater.nl staat een grote diversiteit aan straattheater. Variend van steltlopers tot en met spannende kinderacts met goochelaars, vuurspuwers en stuntmannen. Deze voorstellingen passen ook erg goed op het schoolplein. In het festival seizoen kun je regelmatig allerlei leuke straattheaterfestivals bezoeken. Wij en onze kinderen genieten daar altijd enorm van. 

http://www.kindertheater.nl

Gerelateerde artikelen

De activiteiten bij escape room Borne

Voorkom boze buren bij een feestje

horoscoop voor de week van 6 t/m 12 juni