Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Een pallet aanschaffen? Let hier op!

Het aanschaffen van een pallet is in veel situaties een uitkomst. Je kunt een pallet aanschaffen voor jouw onderneming, maar ook voor bij jou thuis! Waar pallets over het algemeen gebruikt worden binnen ondernemingen, zien we ook steeds meer pallets verschijnen in woningen. Pallets kunnen worden gebruikt als de stabiele basis van bijvoorbeeld een bed of als decoratie in de woonomgeving. Het overgrote deel van de pallets wordt echter wel gebruikt binnen ondernemingen. In deze blog leggen we je dan ook uit waar je op moet letten als je een pallet wilt aanschaffen voor jouw onderneming!

Draagkracht pallet

De draagkracht van de pallet hangt samen met het materiaal waar de pallet van gemaakt is. Een pallet van kunststof kan bijvoorbeeld veel minder dragen dan een pallet van hout. Het is afhankelijk van hetgeen dat je dient op te slaan welke pallet de beste keuze is voor jou. Als je enkele lichte producten hoeft op te slaan, dan kun je misschien beter kiezen voor de kunststoffen pallet. Als je de pallet wilt belasten met een zwaar gewicht, dan kun je beter kiezen voor de houten pallet! Een houten pallet van Palletcentrale kan bijvoorbeeld tot wel 2000 kilo tillen. De kunststoffen pallets van palletcentrale.nl beginnen bij zo’n 350 kilo en kunnen maximaal 1500 kilo tillen. 

Afmetingen pallet

De afmetingen van de pallet zijn belangrijk als het gaat om opslagcapaciteit. Hoe groter de pallet is, hoe meer je hier ook op kunt opslaan. Binnen de wereld van pallets zijn er twee standaardmaten. Dit zijn de afmetingen van de Amerikaanse en de Europese pallets. De Europese pallet heeft een afmeting van 1 meter 20 bij 80 centimeter. De Amerikaanse pallet heeft een afmeting van 1 meter 20 bij 1 meter. Als je dus hele brede producten dient op te slaan, dan is de Amerikaanse pallet misschien meer geschikt voor jouw onderneming. Het is belangrijk om voordat je overgaat tot aanschaf van pallets je eigen producten op te meten. Zo weet je precies welke maat je nodig hebt.