Easy Web Search
Image default
Bedrijven

ik pieker me suf

We zeggen het allemaal wel eens. Als je even het antwoord op een vraag niet weet, of niet op een naam kunt komen. Allemaal niet zo ernstig dus. Maar wat nu als het piekeren echt niet meer stopt? Chronisch piekeren is een serieus probleem waar ruim 30% van de Nederlanders in meer of mindere mate last van heeft en waarbij professionele hulp geboden is. Ook in de regio Zuid-Holland heeft de Piekerpoli nu haar ‘deuren’ geopend, waarbij ook psychologen Leiden en psychologen Den Haag zijn aangesloten.

Eindeloos piekeren: wat doe je eraan?

Piekeren hoort erbij, denken veel mensen. Het is in ieder geval niet een klacht waarmee je snel aanklopt bij je huisarts. Maar piekeren is, wanneer je er chronisch last van hebt, een klacht die je niet moet onderschatten. De oorzaken van piekeren zijn uiteenlopend. Het is goed om de kwaal, die een negatieve invloed heeft op je mentale en fysieke gezondheid, in een zo vroeg mogelijk stadium aan te pakken. Liefst bij de wortel. Op zoek naar de oorzaak dus. Dit lukt je niet zonder de hulp van een psycholoog. Maar daarvoor heb je een doorverwijzing nodig van je huisarts. En daar wilde je nu juist niet heen!

Wat is precies de piekerpoli?

De Piekerpoli is een laagdrempelig alternatief voor mensen die te kampen hebben met chronische piekerklachten. Je hebt er geen doorverwijzing van je huisarts voor nodig en de wachttijden zijn er in de regel niet langer dan twee weken. Je wordt er geholpen door psychologen en therapeuten die zijn gespecialiseerd in deze problematiek. Bij het behandelen van je klachten is er altijd sprake van maatwerk. Zoals gezegd, is de oorzaak van het piekeren niet voor iedereen gelijk. De behandeling zal dan ook van persoon tot persoon verschillen.

Waar je de Piekerpoli kunt vinden

Inmiddels is het aantal Piekerpoli flink uitgebreid. Je kunt eenvoudig online checken waar je bij jou in buurt terecht kunt voor een psycholoog die is aangesloten. De kosten van een behandeling worden, meestal gedeeltelijk, vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het is verstandig om dit voordat je een definitieve afspraak maakt goed uit te zoeken.

https://piekerpoli.nl/