Easy Web Search
Image default
Vervoer en transport

Piano verhuizen; hier moet je op letten

Verhuizen is vaak een drukke, spannende gebeurtenis. Tijdens het verhuizen kan vanalles mis gaan. Gelukkig zijn er mensen die kunnen helpen met het verhuizen van grote, zware, waardevolle objecten zoals een piano. Hiervoor hebben wij speciaal materiaal beschikbaar. Je wilt natuurlijk niet dat je piano beschadigd raakt tijdens de verhuizing. Ga je verhuizen en moet de piano mee naar de nieuwe woning? Neem dan contact op met Verhuisbedrijf Snelle Jongens voor een piano verhuizen en wij kijken graag mee naar de mogelijkheden!

Kosten voor het verhuizen

De kosten voor het verhuizen van een piano in Den Haag kunnen erg verschillen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Aantal kilometers. Hoe verder er gereden moet worden, hoe hoger de vergoeding voor het vervoer wordt. Ook zitten er kosten aan het huren van een verhuiswagen. Dit laatste is zeker noodzakelijk bij een piano. Wij zorgen er voor dat er met de grootste zorg omgegaan wordt met je piano, en dat deze krasvrij in de nieuwe woning aan komt. Wij hebben hier de nodige ervaring, kennis en materialen voor in huis.
  • Aantal personen. Er zijn minimaal twee personen nodig om de piano te verhuizen, maar afhankelijk van de grootte van de piano soms ook drie. Als er meer personen nodig zijn om de piano te verhuizen, zullen de kosten iets verder oplopen.
  • Verhuislift. Als de piano niet door de voordeur naar binnen kan of naar een hogere etage gebracht moet worden zal er een verhuislift aanwezig moeten zijn. Via de trap naar boven is meestal geen optie vanwege het gewicht en vaak onhandige formaat van de piano. Wij beschikken uiteraard over een verhuislift die gebruikt kan worden bij de verhuizing.

Mocht je een piano willen verhuizen en hiervoor de kosten willen weten, neem dan gerust contact met ons op. Wij maken graag een offerte.

Piano verhuizen

Als de dag is aangebroken om de piano te verhuizen, zijn de verhuizers op het afgesproken tijdstip aanwezig. Eerst wordt de piano van de grond getild op een zogenaamd “verhuishondje”. Dit is een plateau op wielen, die speciaal is gemaakt om zwaarder materiaal te vervoeren. Vervolgens wordt de piano goed beschermd door een verhuishoes. Bij zwaardere piano’s wordt een rijplaat gebruikt om de piano naar de verhuiswagen te vervoeren. De piano wordt stevig neergezet in de verhuiswagen en met spanbanden vastgezet. Vervolgens wordt de piano naar de nieuwe woning gereden. Daar aangekomen wordt de piano natuurlijk weer voorzichtig uit de verhuiswagen gehaald. Ook hier kan er gebruik gemaakt worden van speciale rijplaten. Deze beschermen zowel de piano als de vloer van de woning. Als de piano naar een hogere verdieping moet, zal deze via een verhuislift omhoog gebracht worden. De piano wordt vervolgens op zijn plek gezet en dan is de piano vervoering compleet!

Acclimatisering

Laat de piano na de verhuizing altijd acclimatiseren in de woning. Stem en bespeel de piano niet direct, maar wacht tot deze na 1-2 maanden volledig is geacclimatiseerd.

Wil je je piano door een gespecialiseerd bedrijf laten vervoeren? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met je mee. Mocht je meer willen weten over de kosten? Vraag dan gerust een offerte bij ons op.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/piano-verhuizen/