Easy Web Search
Image default
Sport

Hoe vind je de dansschool in Amsterdam die bij je kind past?

Je wilt je kind, duidelijk een dansfanaat, naar een goede dansschool Amsterdam sturen. De keuze is enorm maar waar moet je eigenlijk op letten als je een dansschool uit gaat kiezen? Deze blog helpt je op weg. Sowieso is een dansschool natuurlijk maar zo goed als haar instructeurs. De professionele ervaringen en prestaties van de leraren zelf, hoeven echter niet automatisch te betekenen dat deze zich vertalen naar instructie van topkwaliteit. Als je dus toch aan het speuren bent, kijk dan ook of je kunt ontdekken of je wat huidige en oud-studenten van de dansschool kunt vinden. Dan weet je of de danslessen op niveau zijn doordat ze wat vruchten afwerpen. Kijk ook of er binnen de dansschool genoeg diversiteit is zodat de kans op een match met jouw kind wordt vergroot.

Het aanbod

De genres die de school aanbiedt, moeten passen bij de dansstijlen die jouw kind wilt leren. Enkele opties zijn bijvoorbeeld, algemene dansvorming, pop show musical dance, Hip Hop Dance en nog veel meer. Vraag de school naar het aanbod en vergelijk het met waar jouw kind in geïnteresseerd is.

 

De reden van het nemen van danslessen is natuurlijk ook belangrijk. Voelt je kind zich aangetrokken tot dansen vanwege het willen bewegen? Houdt je kind van optreden of competitie of wil hij/zij puur recreatief bezig zijn? Dit zijn vragen om aan je kind te stellen. De meeste dansscholen bieden verschillende trajecten voor dansers. Bijvoorbeeld recreatieve lessen van één keer per week met daaraan gekoppeld een optreden. Als je kind ambities heeft om mee te dansen in grootschalige producties en meerdere uren per week een conservatorium-achtige training in verschillende genres wil volgen, wil hij/zij misschien auditie doen voor plaatsing in het jongerenteam van de dansschool. Soms doen dansscholen ook mee aan competities en bieden ze daarvoor een gespecialiseerd leertraject. Dat kan jouw kind ook aanspreken. Even goed in overleg dus.

 

Is het er een beetje gezellig en presentabel?

 

Breng zeker even een bezoekje aan de dansschool. Is het er netjes, veilig, zijn er kleedkamers, is het sanitair op orde, hoe zit het met de bereikbaarheid en is het er bovenal aangenaam. Een levendige sfeer en materialen als vloeren en matten die in goede staat verkeren, zorgen ervoor dat je kind op een prettige manier kan dansen. Geloof me, op een betonnen vloer zal het niet fijn vertoeven zijn.

Communiceren ze goed?

 

Achterhaal hoe de school communiceert met de studenten en hun families. Hebben ze een website of sociale media waarmee gezinnen op de hoogte worden gehouden van nieuws en aankondigingen? Hoe kun je voor de lessen betalen? Worden er duidelijke afspraken gemaakt?

 

Kledingvoorschriften en andere verwachtingen

 

Vraag naar de kledingvoorschriften. Je krijgt dan waarschijnlijk informatie over welk schoeisel geschikt is en dat het handig is om geen sieraden te dragen tijdens het dansen. Loshangend haar opsteken is ook geen slecht idee. Kledingvoorschriften voor een recreatieve les zullen minder strikt zijn dan voor shows of competitieve lessen.

 

Wordt de voortgang bijgehouden?

 

Ontdek of er een plaatsingsauditie of proeflessen zijn zodat jullie met de dansschool samen kunnen beslissen welke lessen het beste bij jouw kind passen. Vraag hoe je kind feedback over het stellen en behalen van doelen krijgt. Is er iets van een rapportage over zijn/haar vorderingen? Vraag ook gerust of/wanneer ouders welkom zijn om de lessen bij te wonen, al is ook hier overdaad schaadt van toepassing.

 

Succes bij de zoektocht!

 

Glenn Lodeweges

GLO Entertainment Live

 

https://www.glo-entertainment-live.com/dansschool-amsterdam/