Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Wat is PG en VG

PG en VG zijn de basisstoffen in E-liquid. PG betekend Propylene Glycol en VG betekend Vegetable Glycerin. Dit maakt natuurlijk nog niet heel veel duidelijk. PG is in kleine hoeveelheden niet schadelijk en mag daarom verwerkt worden in voedingsmiddelen, cosmetica en geneesmiddelen. In voedingsmiddelen staat PG onder het E-nummer E1520. VG wordt ook wel in verzorgings- en voedingsmiddelen gebruik, maar bijvoorbeeld ook in rookmachines. VG valt onder het E-nummer E422.

Verschil PG en VG

Het grootste verschil tussen de twee is de werking van de stof. PG zorgt vooral voor de smaak in e-liquid, terwijl VG zorgt voor de hoeveelheid damp. Daarnaast lijkt het roken van PG meer op het roken van een gewone sigaret of dat het kriebel in je keel kan veroorzaken. Je kan van PG een hele droge mond en keel krijgen. Gelukkig is VG een stuk zachter voor je keel en daarom aangenamer om te gebruiken in een E-sigaret.

Verhoudingen PG en VG

De PG/VG ratio is de samenstelling van de e-liquid. Millers e liquid heeft bijvoorbeeld vooral een 70/30 ratio. Dit betekent dat er 70% PG in zit en 30% VG. Er zijn ook e-liquids die een 50/50 ratio hebben of zelf een 0/100. Deze e-liquids bevatten dus alleen maar VG. Het hangt van de coil van jouw e-sigaret af welke verhouding je moet kopen. Een kleine coil opening is beter voor een hogere PG waarde, een grotere coil opening is beter voor een hogere VG waarde. Als je twijfelt dan kan je het best een 50/50 ratio kopen.

 

https://wizzits.com/e-liquid/millers/