Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

Een hoogslaper hout voor in de kinderkamer

Wil jij een fijn bed voor je kind, dan is een hoogslaper hout kopen een goede keuze. Dit is net even anders dan een standaard bed. Wist je dat een hoogslaper van hout veel voordelen biedt? Het zorgt ervoor dat de kamer er ruimer uitziet en je hebt meer opbergruimte. Ook vinden kinderen het vaak leuk om wat meer in de hoogte te slapen. Ook kun je deze ruimte onder de hoogslaper voor meerdere doeleinden gebruiken. Meer weten over de voordelen van een hoogslaper van hout? Bij Petit Puk vind je meer informatie en producten. Ook lees je in dit artikel meer over de voordelen van een hoogslaper. 

 

Een hoogslaper van hout zorgt voor minder rommel

In de kinderkamer vind je vaak veel rommel. Zo slingert er speelgoed rond wat niet altijd wordt opgeruimd. Als er dan te weinig ruimte in de kamer is om spul op te ruimen, kan dit nog erger worden. Het voordeel van een hoogslaper van hout is dat de ruimte hieronder als opbergruimte kan worden gebruikt. Er handig voor opbergvakken of speelgoed. Daarnaast kun je met dit bed de kamer ook makkelijker schoonmaken. Je komt namelijk zo onder het bed, en het staat niet tegen de grond aan. 

 

Kinderen zijn blij met een hoogslaper van hout

Wanneer je kind blij is met zijn of haar bed is dit natuurlijk hartstikke leuk. Daarom zijn hoogslapers vaak te koop in verschillende kleuren en vormen, zodat je kind eentje kan kiezen die goed past. Ook vinden kinderen het vaak stoer om iets hoger te slapen, ze zien het als een avontuur. Dit bed kan voor een kind van iedere leeftijd worden gekocht. Zo kun je voor oudere kinderen de ruimte onder het bed gebruiken als studeerplek, door er een bureau neer te zetten. Ook kun je het als logeerplek voor vrienden van je kind gebruiken, of maak er samen een knusse hut van. Er zijn erg veel ideeën te bedenken. 

 

Voor en nadelen van een hoogslaper hout voor je kind

Zoals je al hebt kunnen lezen zitten er veel voordelen aan het kopen van een hoogslaper van hout. Doordat het bed hoger is dan normaal, creëer je extra ruimte. Hierdoor kun je spullen makkelijker opruimen. Kinderen vinden dit vaak ook erg leuk, en slapen graag wat hoger. Daarnaast heb je het warmer als je hoger slaapt, omdat warmte vaak hoger blijft hangen. Dit is vooral fijn tijdens de maanden in de winter. Er zijn ook een aantal nadelen wanneer je een hoogslaper koopt. Zo kost het meer moeite om het bed te verschonen. Ook het uit bed komen kan soms wat lastiger zijn, vergeleken met een laag bed. 

 

Leuke en handige tips kinderkamer

Wanneer je kind een hoogslaper van hout heeft is dat natuurlijk mooi, maar de rest van de kamer moet er ook goed uitzien. Dit is fijn voor je kind en voor jezelf. Kies voor een gezellige uitstraling door de muur een vrolijke kleur te geven en leuke meubels neer te zetten. Kies een leuke lamp, en leg een lekker vloerkleed neer. Op deze manier is jouw kind helemaal tevreden met zijn of haar eigen kamer.