Easy Web Search
Image default
Verbouwen

Hoe creëer je genoeg bergruimte in kleine keukens Veenendaal?

Mooi, modern en ergonomisch – zelfs in de kleinste keukens in Veenendaal is er ruimte voor ideeën en innovaties. De keukenstudio’s van de keukenspecialisten laten je zien hoe je bij de aankoop – zelfs van een kleine inbouwkeuken – groots kunt uitpakken en je persoonlijke droomkeuken werkelijkheid kunt laten worden.

Ruimte voor grote dromen, zelfs in kleine keukens Veenendaal

De afgelopen jaren zijn keukens Veenendaal steeds meer het middelpunt van het gezinsleven geworden. Avondvullende kookprogramma’s, apps, dagelijkse adviesprogramma’s voor de alledaagse keuken of glossy kookboeken: de keuken heeft nog nooit zoveel in de publieke belangstelling gestaan als vandaag. In schril contrast hiermee wordt de beschikbare ruimte voor de keukenplanning in de markt steeds kleiner in nieuwe gebouwen.

Bij de planning van keukens ontstaat zo de uitdaging om individueel in te spelen op de behoeften van toekomstige gebruikers en kleine keukens zo goed mogelijk aan te passen aan het dagelijks leven. Daarom kun je, voordat je een keuken ‘van de plank’ koopt, het beste een echte keukenspecialist raadplegen. Want dan zijn niet alleen de levering en montage in orde, je profiteert van de know-how die is opgedaan met ontelbare plannen voor de meest uiteenlopende keukenstijlen en -vormen.

Kleine keukens zijn trendy 

In stedelijke agglomeraties betekenen moderne keukens vooral één ding: weinig ruimte en toch comfortabel leven. Duurzame, betaalbare concepten zoals “tiny houses” genieten daarom ook in ons land de laatste jaren een groeiende populariteit. Bovendien leidt de toenemende verdichting van de woonruimte er vaak toe dat ruime oude flats en eengezinswoningen worden omgebouwd tot twee of meer kleinere wooneenheden.

Als gevolg daarvan worden plattegronden kleiner en worden schijnbaar overbodige extra’s, zoals een bijkeuken, niet eens ingepland. Dus waar er vroeger genoeg ruimte was naast een kleinere keuken, is er nu een gebrek aan bergruimte en planken.

Tegelijkertijd spelen de kook- en eetcultuur een steeds belangrijkere rol in de vrijetijdsbesteding, natuurlijk ook als je een kleine keuken inricht. Wie renoveert, bestaande woonruimte verbouwt of als bouwer ontwerpt, staat voor de uitdaging ideeën op te doen voor kleine, hoogwaardige keukens die in de kleinste ruimten functioneren zonder het plezier van hakken en bakken te bederven.

Weinig ruimte vereist meer orde

Oneerlijk maar een feit: kleine keukens kunnen geen rommel verdragen. Alles wat rondslingert en in een grotere ruimte een nonchalante charme verleent, ziet er in een kleine keuken al gauw rommelig uit. Als de keuken klein is en er geen bijkeuken is, is er onvermijdelijk een gebrek aan bergruimte. De keukenspecialisten zijn goed op de hoogte van dit fenomeen en hebben de ervaring om een op maat gemaakte keuken optimaal aan te passen aan de betreffende ruimtesituatie.

Een keukenspecialist weet als geen ander hoeveel creativiteit en energie huiseigenaren hebben, en juist hier ontstaat de wens om de eigen keuken individueel te plannen. Daarom is het belangrijk om bij het maken van een plan voor een nieuwe keuken alles goed in te meten en te plannen.

 

 

Op die manier kunnen organisatie- en opbergsystemen nauwkeurig worden gesitueerd en kan elke centimeter van de keuken functioneel en nuttig worden ingericht. Alleen dan biedt een perfect ingerichte inbouwkeuken optimale opbergruimte.

De plaats van water- en elektriciteitsaansluitingen maakt ook deel uit van de voorbereiding van de planning. Waar heb je een stopcontact nodig om de keukenmachine te gebruiken? Op welk punt is er behoefte aan een stroomvoorziening voor praktische verlichting? Ga bij de planning op deze vragen in, zodat je later bij het gebruik van de keuken geen compromissen hoeft te sluiten.