Easy Web Search
Image default
Mode en Kleding

Het verschil tussen sneakers en schoenen

Schoenen zijn een van de meest voorkomende accessoires die de mens gebruikt. Ze worden gebruikt door mensen van alle leeftijden en van beide geslachten. In feite draagt een mens ze zijn hele leven lang, meteen vanaf het moment dat hij op aarde leert lopen. Er is nog een andere term sneaker die velen in verwarring brengt, want sneakers lijken precies op schoenen. Het wordt voor mensen heel moeilijk om hardloopschoenen of sportschoenen van sneakers te onderscheiden als ze naar de markt gaan om deze accessoires voor atletische doeleinden te kopen. Hoewel sneaker hetzelfde doel dient als schoenen, zijn er toch verschillen tussen de twee die in dit artikel belicht zullen worden.

Schoenen
Schoenen zijn een accessoire dat mensen aan hun voeten dragen voor warmte en comfort. Schoenen zijn gemaakt van leer en ook van synthetische stoffen zoals nylon en polyurethaan, die gebruikt worden aan de boven- en onderkant van de sportschoenen en sportschoenen in het algemeen. De meeste mensen maken gebruik van deze schoenen die gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden zijn, want alles wat nodig is om ze schoon te maken is een nat stuk doek. De zool van deze schoenen is gemaakt van polyurethaan, dat een flexibel materiaal is en alle schokken van hindernissen op de weg opvangt. Voor wie traint of hardloopt op hard terrein is het beter schoenen met harde buitenzolen te dragen, want die zijn bestand tegen slijtage en zijn zeer duurzaam. Zachte zolen zijn goed om in de dagelijkse routine te dragen, want ze geven veel comfort tijdens het rondlopen.

Sneakers
Sneaker is een term die tegenwoordig heel gewoon is geworden bij mensen, omdat ze het gebruiken voor sportschoenen alsof het een synoniem voor hen is. Mensen noemen allerlei soorten schoenen met rubberen zolen sneakers, hoewel dat niet juist is. De reden waarom deze schoenen hun naam kregen was dat ze door hun rubberen zolen heel weinig geluid maakten tijdens het lopen. Je kon stiekem iemand anders besluipen terwijl je deze schoenen droeg en vandaar de naam. Tegenwoordig is er een enorme verscheidenheid aan sneakers op de markt en je kunt er een hebben voor in de gymzaal, terwijl er ook sneakers zijn om mee te joggen en te rennen. Sneaker is een term die vooral in Noord-Amerika gebruikt wordt, terwijl de term voor soortgelijke schoenen in Engeland en Australië joggers en trainers is.

Je hebt ook sneakers die goed bij trendy mode passen en er stijlvol uitzien, zoals Via Vai sneakers.

Wat is het verschil tussen Sneakers en Schoenen?
– Schoen is een algemene term voor alle schoeisel dat door mannen en vrouwen gedragen wordt, terwijl sneaker een term is die speciaal gereserveerd is voor atletische schoenen.
– Niet alle sportschoenen zijn sneakers.
– Sneaker is een term die vooral in Amerika gebruikt wordt, terwijl deze schoenen in Groot-Brittannië joggers genoemd worden.
– Terwijl schoenen van veel verschillende materialen gemaakt kunnen worden, zijn sneakers gemaakt van synthetische stof met alleen een rubberen zool.
– Sneakers zijn bedoeld voor comfort en lichamelijke activiteiten en worden als casual schoenen beschouwd, terwijl die van leer als formeel worden beschouwd.