Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Het nut van een VCA cursus voor jouw bedrijf

De VCA cursus is een cursus die bedrijven nodig hebben voor hun medewerkers om daadwerkelijk een VCA-certificaat te krijgen. Toch bestaat er nog veel onduidelijkheid over dit certificaat, doordat bedrijven redelijk slecht op de hoogte zijn van de laatste trends op het gebied van bijscholing van hun medewerkers. We zullen je in deze blog meer uitleggen over dit belangrijk certificaat in sommige werksectoren.

Voor wie is de VCA cursus van belang?

De VCA cursus is voornamelijk van belang voor bedrijven binnen zeer risicovolle sectoren. Hierbij kan je niet alleen denken aan transport, maar ook aan loswerkzaamheden die binnen chemische industrie plaatsvind, laadvrachtwagenchauffeur, kraanmachinisten of mensen werkzaam binnen een aannemer. Het is van belang voor deze groep, doordat ze op dagelijkse basis in situaties kunnen komen die ervoor kunnen zorgen dat er gevaarlijke werkzaamheden moet plaatsvinden. Met de cursus kan hierdoor de veiligheid, gezondheid en milieuvriendelijkheid van je bedrijf meer gewaarborgd worden.

Waar bestaat de VCA cursus uit?

De VCA cursus duurt in totaal maar 1 dag en zal gegeven worden op locatie. Het voordeel van deze cursus is ook nog dat deze tijd meetelt bij de code 95 cursus die elke beroepschauffeur om de vijf jaar moet halen. De gehele dag zal in het teken staan om deze stof beter tot je te kunnen nemen met onderwerpen zoals arbeidsomstandighedenwetgeving, risico’s en preventie en en brand- en explosiegevaar. Na een toetsing in de vorm van een examen wordt er gekeken of je voldoet aan de eisen van deze cursus. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! In dit geval ben je 10 jaar verzekerd van de VCA certificaat.

https://eurotransportcollege.com/vca-cursus/