Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Hebben nicotinezakjes bijwerkingen?

Wanneer je begint met nicotinezakjes (Nederlandse vertaling van “nicotine pouches”) kan het zijn dat jij je afvraagt of hier ook bijwerkingen aan zitten. Dit is ook niet zo gek, je wilt natuurlijk wel zeker weten dat het veelvuldig gebruik hiervan geen kwaad kan. Kijken we naar het gebruik hiervan, dan zien we dat de bijwerkingen heel erg meevallen en dat de meeste mensen niet eens merken dat ze er last van hebben.

Welke bijwerkingen zijn er?

Kijkend naar de bijwerkingen van nicotinezakjes is er maar één stof die voor bijwerkingen kan zorgen en dat is de nicotine. Wanneer je nicotinezakjes met een hoog nicotinegehalte gebruikt ga je hier wel iets van merken. Echter zijn dit niet echt negatieve bijwerkingen te noemen, maar eerder positieve.

Zo ervaar je na het gebruik waarschijnlijk een meer energiek gevoel. De nicotine zorgt er namelijk voor dat je energie omhoog borrelt waardoor je graag iets wil gaan doen. Bij de ene kan dit een onrustig gevoel opwekken, maar bij de meeste mensen voelt het meer levendig. Zeker in de ochtend wanneer je net wakker bent, of juist aan het eind van een lange werkdag kan dit dus voor meer energie zorgen. Ook zeggen veel mensen dat zij zich meer opgewekt voelen na het gebruik van een nicopod.

Het enige minpunt is dat er mensen zijn die zich licht in hun hoofd kunnen gaan voelen na het gebruik van nicopods. Echter ligt dit vaak aan het hoge nicotinegehalte, wat betekent dat je de verkeerde pouches hebt gekocht. In dat geval zou je dus beter kunnen kiezen voor pouches met een minder hoog nicotinegehalte. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat jij het lichte gevoel juist lekker vindt, omdat het de stress wegneemt en zorgt voor verlichting. Door het gebruik van pouches voel jij je rustiger, en minder stressvol wat zeker een positief effect kan hebben.