Easy Web Search
Image default
Vervoer en transport

Feiten en weetjes bubbeltjesplastic

Noppenfolie, ook wel bekend als bubble wrap of  bubbeltjesplastic is een geweldige uitvinding het is niet alleen de beste anti-stressbal, maar ook een uitstekend  verpakkingsmateriaal om breekbare spullen schade vrij te vervoeren. We hebben voor deze fantastische uitvinding dan ook een aantal feiten en weetjes onderzocht die je moet weten.

Behang

Bubbeltjesplastic is oorspronkelijk bedacht als een nieuw soort behang voor aan de muur. In 1957 bedachten twee compagnons Marc Chavannes en Alan Fielding dat het leuk zou zijn om behang met textuur te ontwerpen. Hun eerste ontwerp bestond uit twee douchegordijnen die ze stevig aan elkaar plakten, zodat er luchtbelletjes ontstonden. Marc Chavannes en Alan Fielding hadden een begin gemaakt, maar helaas voor hun sloeg dit idee niet aan.

Verpakkingsmateriaal

Door de jaren hebben verschillende mensen het idee opgepakt er iets mee geprobeerd zo kwamen verschillende individuen erachter dat bubbeltjesplastic perfect werkte als isolatie voor kassen. Het computer bedrijf IBM ontdekte in 1959 de noppenfolie perfect werkt als verpakkingsmateriaal. Hiervoor gebruikte IBM kranten, zaagsel en paardenhaar om producten in te vervoeren. Na deze ontdekking volgde na IBM veel bedrijven die bubbelplastic ook aannamen als de standaard verpakkingsmateriaal om producten mee te vervoeren.

Onderzoek naar het kapotmaken van bubbeltjesplastic

In een psychologische onderzoek in 1992 ontdekte een Amerikaanse psychologe dat studenten die vijf minuten lang bubbeltjesplastic kapot drukte, alerter en kalmer waren dan studenten die vijf minuten moesten wachten zonder het kapot drukken van bubbeltjesplastic. Dit kwam voornamelijk doordat de studenten afleiding hadden en iets hadden om bezig te zijn in die minuten dat ze moesten wachten, waardoor ze ook een moment van reflectie en rust hadden.

https://verpakgigant.nl/bubbeltjesplastic/