Easy Web Search
Image default
Woningen

GEHEIMEN VAN HERPLANNING

appartement te koop

Laten we het ons voorstellen. U heeft een appartement dat u niet in de nabije toekomst wilt verkopen. En er is een hevige dorst naar verandering, zodat je comfortabel kunt leven, en je je niet schaamt om je vrienden uit te nodigen, en een selfie op Instagram is gemakkelijk! En dat dus zonder tapijt aan de muur en een gloeilamp in de keuken.

En nu je hebt besloten tot wereldwijde veranderingen, word je gekweld door één enkele hoofdvraag: hoe kun je de werkelijke leefruimte op miraculeuze wijze 1,5-2 keer laten groeien? We hebben het antwoord: herontwikkeling is nodig. En we hopen dat het materiaal alleen maar zal helpen om de meest succesvolle optie te bepalen.

Wat is de complexiteit van de reparatie? Het feit dat deze appartementen in de bouwfase één doel nastreefden – om de maximale leden van het gezin een eigen hoekje te bieden, of, eenvoudiger, ‘iets in te duwen dat niet vol is’, en in de fase van renovatie enkele decennia later streven we een heel ander doel na – het interieur ‘moderniseren’, de ruimte vergroten haal het meeste uit de kitchenettes en microbadkamers. Een visuele toename van de ruimte kan worden bereikt met behulp van verlichting – bijvoorbeeld door verschillende lichtbronnen te gebruiken (aan de muren, op de vloer, aan het plafond).

Ten eerste kun je op deze manier altijd de juiste hoeveelheid licht regelen (wat met één kroonluchter lastiger is).

Ten tweede zorgt het licht voor een bepaalde sfeer – een familiediner, een romantische avond, films kijken, boeken lezen – al deze gelegenheden vragen om een ​​andere verlichting.

Begin bij het kiezen van decor en textiel vanuit de stijl: in de klassiekers en de Provence zullen dit lichte en lange gordijnen zijn – zodanig dat ze in kleine plooien op de grond liggen; in het hok en Scandinavische stijlen – verticale schilderijen en posters.

Dit alles zal visueel helpen om de hoogte van de plafonds te vergroten.

Om de oppervlakte van een appartement te vergroten, is het niet altijd nodig om de muren tussen kamers volledig te ontmantelen. Zo’n gewichtloze glazen wand kun je met lichte kleuren plaatsen.

En wat is het belangrijkste voordeel van renovatie? Het feit dat de herontwikkeling van dergelijke appartementen geen problemen oplevert. Er zijn maar weinig dragende muren en in de meeste gevallen zijn ze extern, terwijl binnenmuren gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd of verplaatst. Vergeet niet de noodzaak om overeenstemming te bereiken over een dergelijke herontwikkeling.

Dat het tegelijkertijd absoluut onmogelijk zal zijn om het eens te worden.

1) Een toename van de oppervlakte van de keuken, badkamer, toilet, tenzij dit gebeurt vanwege technische gebouwen – een inkomhal, een pantry, een ingebouwde kledingkast. Met andere woorden, als het gebied van de vergrote badkamer “valt” boven het woongedeelte van de buren eronder, dan is dit ay-ay.

2) Een toename van de grootte van de keuken vanwege de oppervlakte van de badkamer.

3) Combinatie van de keuken met de woonkamer, indien de eerste is uitgerust met een gasfornuis. Er zijn twee manieren om uit deze situatie te komen: verander de gasfornuis in een elektrische of installeer accordeondeuren.

Eenkamerappartementen worden in de regel gekocht door jonge of alleenstaande ouderen. In het eerste geval veronderstelt de herontwikkeling van een dergelijk appartement de transformatie tot een studio-appartement, in het tweede geval laten ze vaak alles “zoals het is” of winnen ze extra vierkante meters dankzij de gang.

Als bij de renovatie van uw appartement een studio wordt gecreëerd, volstaat het om de scheidingswand tussen de keuken en de woonkamer te demonteren. Iedereen voor wie dit niet genoeg is, kan bovendien de muur tussen de kamer en de gang “demonteren”. Met zo’n eenvoudige manipulatie kunt u de woonkamer vergroten van 5 tot 10 vierkante meter!

Als de “vrije indeling” niet naar je zin is en je bent bang om de geur van eten in woonkamers te verspreiden of dat zand en vuil vanuit de gang de kamer in wordt gebracht, kun je niet helemaal uit elkaar halen, maar gewoon de scheidingswanden verplaatsen. Verplaats bijvoorbeeld de voorste zijwand van de gang richting de kamer, en schuif de voorzijde zo ver mogelijk in de badkamerdeur. Deze manipulatie maakt het mogelijk om een ​​kleedkamer of een ruime inbouwkast in de gang te plaatsen.

Een andere optie is om de badkamer uit te breiden ten koste van de keuken en een nis te definiëren voor het installeren van een koelkast. Dus zelfs een keuken die kleiner is geworden, verliest zijn functionaliteit niet. In dit geval kunt u tussen de keuken en de woonkamer een transparante glazen wand of een accordeondeur plaatsen. Het blijkt twee vliegen in één klap te slaan: en vergroot de ruimte als er luidruchtig plezier is gepland, en isoleer jezelf van de boeiende geuren uit de keuken als je van plan bent om de avond op de bank door te brengen met een boek in je handen.

Aangezien de meeste appartementen tweekamerappartementen zijn, zullen we mogelijke opties overwegen om het “kopeck-stuk” tijdens de renovatie te herontwikkelen tot een meer functionele en moderne ruimte. De nadelen van “kopeck-stukken” zijn hetzelfde – een klein gebied, niet de meest succesvolle lay-out, de aanwezigheid van doorloopkamers. Hier beslist de overdracht van de muren. De meest voorkomende variant van herontwikkeling is de transformatie van een kopekenstuk in een biljet van drie roebel door aangrenzende kamers te verdelen.

Wat doen we? We installeren een extra scheidingswand die de gang en de woonkamer zal scheiden. Vervolgens verdelen we een lange en smalle kamer in 2 zones – een woonkamer en een slaapkamer met een gipsplaatwand. Voila!

Soms ziet een “tweekamer” met een doorloopkamer er anders uit: in een poging om in de achterkamer te komen, steken we de middelste over van muur naar muur, niet in staat om meubels goed in het midden van de kamer te plaatsen. In dit geval zou de oplossing zijn om de voorraadkast te ontmantelen en de resulterende kamer in tweeën te verdelen met behulp van een scheidingswand, de badkamer te vergroten vanwege een lange gang, de gangruimte te verkleinen en de ingang naar de woonkamer tegenover de ene slaapkamer en de ingang naar de keuken tegenover de andere te verplaatsen.

De grootste pijn in een driekamerappartement is de microscopisch kleine badkamer en toilet. U kunt de ruimte door herontwikkeling als volgt uitbreiden.

Bij de herontwikkeling van zowel “treshki” als “kopeck piece” of “odnushka”, zal de redding zijn om de muur tussen de keuken en de woonkamer te ontmantelen. En om te weten waar je dingen moet plaatsen, kun je de muur tussen de slaapkamer en de woonkamer naar de woonkamer “verplaatsen”. Voor het ontmoeten van gasten zal de beperkte ruimte geen problemen opleveren, maar de gewonnen meters voor het opbergen van dingen in de slaapkamer zullen een echte redding zijn!

Een van de populaire oplossingen bij de herontwikkeling van “treshki” – een toename van het oppervlak van de keuken en badkamer door de keuken te combineren met de eetkamer en de muren te demonteren. En als er een taak is om alle kamers te scheiden, dan moet u bereid zijn om het gebied te verkleinen om de verhoogde functionaliteit te behagen.

huis te koop wilsele

https://be.propenda.com