Easy Web Search
Image default
Hobby en vrije tijd

Ergonomische zadelkruk voor een gezonde werkhouding

Zadelkruk voorkomt klachten!

Wanneer je tijdens je werkzaamheden op bijvoorbeeld het kantoor, verpleegtehuis, schoonheids- of kapsalon veel in een zelfde houding werkt is het essentieel om aandacht te schenken aan je werkhouding. Het is namelijk zorgelijk om te zien dat er steeds meer mensen last van nek- en rugklachten krijgen door te lang achtereen werkzaam te zijn in dezelfde en/of verkeerde positie. Door een ergonomische zadelkruk te gebruiken kom je automatisch in een natuurlijke en gezonde houding te zitten waardoor veel onnodige lichamelijke klachten kunnen worden voorkomen.

 

Zadelkruk een bijzondere kruk op wielen

Al worden zadelkrukken veel gebruikt in kapsalons, schoonheidssalons, verpleegtehuizen en tandartspraktijken er zijn nog veel mensen die geen idee hebben wat een zadelkruk is en waar deze voor wordt gebruikt. Het beste laat een zadelkruk zich omschrijven als een verrijdbare kruk al zijn deze krukken tegenwoordig ook verkrijgbaar met de zogenaamde glijdoppen. Wat de zadelkruk bijzonder maakt ten opzichte van de andere modellen is dat deze krukken zijn voorzien van een ergonomisch gevormde zadelzitting. Waar je bij andere krukken nog snel de neiging krijgt om ingezakt te gaan zitten wordt dit door de speciale zadelzit effectief voorkomen. U komt automatisch te zitten in een actieve en gezonde werkhouding waarbij de bekken in een goede positie staan. Zo wordt voorkomen dat de bovenbenen bekneld raken.

 

Deze bijzondere kruk op wielen is uitgerust met een gasveer waardoor u de hoogte traploos kunt instellen. De hoogte instelling wordt meestal gedaan met een makkelijk bereikbare hendel die net onder de zitting is geplaatst. Tegenwoordig zijn er ook zadelkrukken verkrijgbaar waarbij je de hoogte kunt instellen met een voetbediening. Dit is uitermate praktisch als je tijdens werkzaamheden beide handen nodig hebt of actief bent in een omgeving waarbij hygiëne een grote rol speelt. De basis van een zadelkruk bestaat uit een stervormig voetkruis en wordt meestal standaard uitgevoerd met soepel lopende zwenkwieltjes. Een goed voetkruis staat borg voor een grote stabiliteit van de kruk en laat zich dan ook makkelijk door de werkruimte verplaatsen.

 

Naast de standaard zadelkruk is er ook de mogelijkheid om een zadelkruk met rugleuning, de zogenaamde zadelstoel te kopen. Veel mensen ervaren de dicht bij de zitting geplaatste rugleuning als een extra hulpmiddel bij het actief zitten en vinden dit zeer comfortabel.

 

Zadelkruk voor thuis en in uw praktijk

Door dat steeds meer mensen zich realiseren dat een zadelkruk veel onnodige en vervelende lichamelijke klachten kan voorkomen neemt de populariteit van dit zitmeubel sterk toe. Binnen veel beroepsgroepen wordt er langdurig in dezelfde houding gewerkt en is het gebruik van een zadelkruk vanzelfsprekend. U kunt hierbij denken aan:

 

Kapsalons

Schoonheidssalons

Pedicures

Kantoren

Winkels

Zorginstellingen

Tandartspraktijken

Scholen

Kinderdagverblijven

 

Naast het professionele gebruik van een zadelkruk zie je deze kruk op wielen ook steeds meer in huiselijke omgeving. Veel mensen gebruiken een zadelkruk om op een verstandige manier te zitten tijdens het uitoefenen van hun hobby. Ook is het een welkom hulpmiddel voor mensen die wat moeilijk ter been zijn en nog graag huishoudelijke werkzaamheden zoals koken, stofzuigen en strijken zelfstandig willen blijven doen.

 

Zadelkrukken online kopen

Tegenwoordig is er een grote keuze en zijn er veel verschillende modellen zadelkrukken verkrijgbaar waarbij de één van betere kwaliteit is dan de andere. Essentieel bij de aanschaf van een zadelkruk is de zadelzitting deze zorgt tenslotte voor de juiste zithouding. Let er dus op dat deze van stevig en kwalitatief goed materiaal is gemaakt. Naast de ergonomische zadelzitting is het belangrijk om op de juiste hoogte te kunnen werken. Laat u zich hierbij adviseren als u twijfelt welke hoogte voor u goed is. Alle goede zadelkrukken zijn voorzien van een betrouwbare gasveer die u traploos kunt verstellen.

 

Zoals de meeste producten kunt u een zadelkruk ook online aanschaffen. Via internet treft u een groot aantal aanbieders aan waarbij u verschillende modellen in allerlei prijsklassen vindt. Het is aan te bevelen om alleen te kopen bij een betrouwbare webwinkel die bij voorkeur lid is van een Keurmerk. Zo bent u verzekerd dat u uw zadelkruk koopt bij een betrouwbaar bedrijf.

 

Bij Tabouret Benelux vindt u een groot aantal betaalbare modellen die alle volgens de ARBO norm zijn geproduceerd en waar u gegarandeerd jarenlang zitplezier van heeft. Naast een complete zadelkruk is er ook de mogelijkheid om de onderdelen los te kopen. Mocht door het jarenlange gebruik de wieltjes zijn versleten of de zitting is beschadigd hoeft u geen nieuwe zadelkruk te kopen maar besteld u eenvoudig het gewenste onderdeel.

 

https://www.tabouretbenelux.com/