augustus 4, 2021

Easy Web Search

Uw partner op het Nederlandse web

Easywebsearch

De invloed van terracotta in uw interieur

Iedereen kent deze Italiaanse aardewerken potten voor in de tuin wel met de bekende oranjerode kleur. De naam bestaat officieel uit twee gedeeltes: terra en cotta. In het Nederlands betekent dit gebakken aarde of gebakken klei. Het is een eeuwenoude Italiaanse techniek, waarbij de grove en roodachtige klei op een temperatuur van zo’n 1.000° Celsius wordt gebakken. Er wordt bij deze vorm van aardewerk nooit glazuur gebruikt en dit zorgt voor een authentieke uitstraling die al duizenden jaren zo gebleven is.

Waarom terracotta in het interieur?

Het Italiaanse aardewerk is in veel interieurs helemaal de trend. Dit is ook niet zo verwonderlijk, want de oranjerode kleur zorgt ervoor dat u hier alle kanten mee uit kan. Was deze kleisoort vroeger vooral in potten te verkrijgen, tegenwoordig zijn er talloze woonaccessoires te verkrijgen in terracottakleur. De terracottakleur is een aardekleur en is een mooie en sobere kleur die in veel interieurstijlen past. De kleur is uitstekend te combineren met bijvoorbeeld pastelkleuren en past hierdoor heel goed in een landelijk interieur. In een industrieel interieur zal de kleur juist voor een niet te opvallend contrast zorgen tussen alle industriële kleuren en materialen en toch blijft het een stoere vorm van aardewerk. In een modern interieur geeft de terracottakleur het interieur wat meer karakter. En uiteraard past de terracottakleur naadloos in een mediterraans interieur. Gebruik veel van dit aardewerk in dit interieur en u waant zich helemaal aan de Italiaanse Rivièra.

Welk soort accessoires in uw interieur gebruiken?

Met terracotta kunt u eindeloos combineren. Dit kan ten eerste al volop met de vele verschillende woonaccessoires in terracottakleur, maar ook meubels en in terracottakleur geschilderde wanden. En wat dacht u van een vloer in terracottakleur? Hiermee haalt u automatisch al de Italiaanse zon naar binnen en ook in de winter geniet u van de warme sfeer die de vloer uitstraalt. In talloze verschillende potjes en vazen plaatst u ook mediterraanse planten voor een echte Zuid-Europese uitstraling. Ook uw verlichting is volledig in terracottastijl te verkrijgen. Naast mooie hanglampen heeft u met kruiklampen een echte blikvanger in huis. Dit zijn lampen waar de voet bestaat uit en grote kruik in een grijze, beige of terracotta kleur, met hierop een mooie lampenkap. De lampen zijn in diverse groottes te verkrijgen. Een kleiner exemplaar kruiklamp is prima op een tafel of kast te plaatsen, terwijl u een grote kruiklamp op de grond plaats. Ook kunstenaars zijn tegenwoordig volop met dit aardewerk bezig. Met een terracotta-beeldhouwwerk haalt u zeker unieke kunst in huis.