Easy Web Search
Image default
Bedrijven

Een veilige werkomgeving met veiligheidsinformatiebladen

De veiligheidsstickers op gevaarlijke producten, iedereen kent ze wel. Het vlammetje voor brandgevaar en het de doodshoofd voor giftig. Elke leverancier van dit soort producten is ertoe verplicht om dit soort waarschuwingen te geven. Naast deze stickers zijn er nog veel meer veiligheidsmaatregelen die in veiligheidsinformatiebladen staan beschreven. Deze veiligheidsinformatiebladen dragen bij aan de veiligheid op de werkplaats, maar wat kun je als werkgever nog meer doen voor de veiligheid op de werkvloer?

 

Veiligheidsinformatiebladen en meer

Naast veiligheidsinformatiebladen zijn er nog veel meer dingen die je als werkgever kunt doen om de veiligheid te bevorderen. Startende met het belonen van veilig gedrag. Regels kunnen nog zo duidelijk zijn, er zullen altijd mensen zijn die zich niet aan de regels houden en maar gewoon doen wat ze zelf willen. Bij beloning kun je zo breed gaan als je zelf wilt: van een complimentje tot een diner bon voor werknemer van de maand. Er zijn talloze manieren om veilig gedrag te stimuleren en belonen.

 

Fouten mogen gemaakt worden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als het voorkomt dat iemand zich bezeert op de werkvloer moet hier ook begrip voor zijn. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat werknemers dingen gaan verzwijgen of op elkaar afschuiven. Dat is wel het laatste wat je wil als werkgever. Mensen moeten kunnen leren van hun fouten en daar moet ook gewoon begrip voor zijn. Een werkcultuur waar fouten gemaakt mogen worden is heel goed voor de sfeer en omgang.

 

https://www.devibfabriek.nl/veiligheidsinformatiebladen-opstellen/