Easy Web Search
Image default
Gezondheid

Een goede hygiëne op kantoor

Tijdens de corona pandemie is het belangrijk dat ervoor gezorgd wordt dat men een hygiënisch verzorgd kantoor krijgt. Maar hoe zorg je er nu voor dat het kantoor goed schoon is van bacteriën, zodat ziektes en virussen niet verspreid kunnen worden? Het beste is hiervoor om gebruik te maken van desinfectiemiddel schoonmaak. Niet alleen het toilet is een bron van bacteriën, ook zijn andere plaatsen op kantoor grote besmettingsbronnen. Hieronder worden twee manieren beschreven om deze tegen te gaan.

Ontsmetten

Het is belangrijk om niet alleen je toilet te ontsmetten in deze coronapandemie, maar ook toetsenborden, deurklinken en de bureaus. Dit zijn plaatsen die je het beste kunt ontsmetten met behulp van desinfectiemiddel voor schoonmaak. Maar hoe ontsmet je het kantoor dan goed? Als eerste is het belangrijk dat je van te voren alles schoonmaakt met water en zeep. Dit is belangrijk, zodat het desinfectiemiddel beter zijn werk kan doen. Door de desinfectie te laten inwerken, kan men het beste resultaat verwachten. Maar hoe zorg je er nu nog meer voor dat je een hygiënisch verantwoord kantoor hebt.

Luchten

Een andere manier om een goede hygiëne op kantoor te krijgen is door middel van ventilatie van de kantoorruimtes. Een goede ventilatie zorgt ook voor betere concentratie binnen de werknemers. Een goede ventilatie zorgt voor goede zuurstof gehaltes in de ruimtes. Daarnaast krijgen bacteriën en virussen minder de kans om zich te nestelen.

Waarom?

Tuurlijk, niemand vindt schoonmaken leuk. Maar het is wel belangrijk dat het gedaan wordt wil men een verantwoord hygiënisch kantoor hebben. De corona pandemie heeft alleen maar laten inzien hoe belangrijk hygiëne is, om onszelf en het personeel te beschermen tegen bacteriën en virussen. Je kunt je personeel nooit volledig beschermen. Maar we kunnen op zijn minst ons best doen om de kans op ziekte zo klein mogelijk te maken. 

https://omnimar.nl/45-desinfectiemiddel