Easy Web Search
Image default
Telefonie

Dringend maar niet belangrijk

Het is een grote uitdaging op voor jezelf te beginnen. Het vereist veel inzet en discipline. Je kunt namelijk erg makkelijk compleet overspoeld worden door het werk van je net nieuw gestarte onderneming. Ja, het leven van een ondernemer is nog niet zo makkelijk.

 

Je bent vaak iemand die het meeste werkt heeft van iedereen, vergelijk het eens met je vrienden of kennissen. Je hebt natuurlijk ook flink veel verantwoordelijkheid. Deze nieuwe gevormde werkweek van bijna altijd werken kan heel erg zwaar worden. Als er met de verantwoordelijkheid en werkdruk niet goed mee wordt omgegaan kan dat lijden tot veel stress. Sommige mensen presteren beter onder stress, maar hoe goed je ook presteert uiteindelijk is stress niet goed voor de gezondheid.

 

Om met de werkdruk en verantwoordelijk om te gaan is het belangrijk goed te zijn in het plannen. Vooral mensen die niet ordelijk of flexibel zijn kunnen moeite hebben met plannen, maar het is wel van groot belang om goed te kunnen. Je wilt namelijk de tijd die je hebt zo goed mogelijk kunnen benutten. Daarbij wil je natuurlijk niet al je tijd verspillen aan de onbelangrijke zaken. Dan schiet het nog steeds niet op.

 

Om je te helpen een overzicht te creëren van wat wel en niet belangrijk is kun je de matrix van Eisenhower goed gebruiken. Je vult daarin of iets bij belangrijk of onbelangrijk hoort. Dringend of niet dringend. Zo kun je voor jezelf een overzicht creëren van taken die hogere en minder hoge prioriteit hebben.

 

Een lastige categorie is de onbelangrijk maar wel dringend categorie. Je moet je aandacht hier aan besteden, maar het is niet zo belangrijk en daarom ook weer zonde van je tijd. In deze categorie heb je vooral te maken met telefoontjes of mailtjes. Deze vereisen direct je aandacht, maar zouden ook door iemand anders gedaan kunnen worden. Een oplossing hiervoor is uit besteden. Je kunt dan terecht bij een telefoonservice of antwoordservice om deze dringende maar niet belangrijke taak uit handen te kunnen nemen.

https://www.bizziphone.com/