Easy Web Search
Image default
Bedrijven

De voordelen van een verdamper op je bureau

Een desktop vaporizer is eigenlijk een luchtbevochtiger die je op je bureau zet. Door de met dampen verrijkte lucht eerst in een ballon te doen, kan de gebruiker zelf kiezen hoeveel hij of zij er van gebruikt. De dampen dragen werkzame stoffen met zich mee die gehaald worden uit plantaardig materiaal, zoals hasj. Het gebruik van een verdamper heeft vele voordelen boven normaal gebruik van deze planten, zoals roken.

Veiliger dan roken

Als je een joint mixt met tabak rookt, dan draagt dit meerdere risico’s met zich mee. Allereerst zit er in een joint geen sigarettenfilter, wat de meeste teer vasthoudt. Daardoor komt dit sneller in je longen terecht. Ook houden de meeste mensen die de joints roken, de rook onnodig lang binnen. De werkzame stof THC wordt binnen de eerste tellen al in de longen opgenomen, waardoor het langer inhouden van de rook geen effect heeft dan meer schade aan de longen. Ook wordt de rook vaak dieper ingeademd, mede door de cannabinoïden in de stof die de longtakken verwijden. Al deze risico’s verhogen de kans op ziektes zoals COPD, bronchitis en longkanker. Door de plant te verdampen met een vaporizer, vermijd je de rook en andere verbrandingsproducten, wat stukken beter is voor de longen. Toch heeft het dezelfde opname van THC als roken, waardoor het een veel gezonder alternatief is.

Verdamper is makkelijk te delen

Doordat de damp vastzit in de ballon, kan je deze makkelijk delen met anderen door simpelweg de ballon rond te geven. Door tegelijkertijd meerdere ballon te vullen, heb je meer gebruik. Ook kan de ballon makkelijk worden bijgevuld. Hierdoor kan iedereen zelf kiezen hoeveel gebruik ze ervan maken. Bij de meeste verdampers blijft de damp wel zeker acht uur in de ballon zitten, waardoor je rustig aan kan doen.

Geen blijvende geuren

Bij het gebruik van een verdamper blijven er ook minder nare geuren hangen na het gebruik, zoals wel de gewoonte is bij het roken van een joint. Dit komt omdat de natuurlijke aroma’s uit de plant worden gehaald, net zoals bij het zetten van thee. Bij verbranding komen echter veel verbrandingsproducten vrij die erg kunnen stinken.

https://www.vaposhop.nl/