Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

De regelgeving omgaande slotenmakers

Het is waarschijnlijk dat je in je leven tenminste één keer te maken krijgt met een situatie waarbij je een slotenmaker moet inhuren. Je geeft deze persoon toegang tot je huis, auto en alle waardevolle spullen. Of je nu je slot laat repareren of vervangen, een alarm laat installeren of een sleutel laat kopiëren, je vertrouwt op de integriteit van de slotenmaker. De meeste slotenmakers zijn integer en daarom hoef je je ook geen zorgen te maken. Maar zou het je verbazen dat dit beroep waarbij men direct toegang heeft tot al je waardevolle en onvervangbare spullen niet wordt gereguleerd door federale wetten?

 

Staten en steden beginnen het belang van lokale wetten omgaande het ontwikkelen en reguleren van de sector omtrent slotenmakers te begrijpen. Degene die hun eigen bedrijf hebben moeten zich houden aan strengere standaarden en regels dan een eenvoudige werknemer. Maar op dit moment zijn er geen federale wetten die zeggen dat een slotenmaker een vergunning moet hebben. Dit betekent dat dit een makkelijk beroep kan zijn voor iemand die kwaad in de zin heeft.

 

Voordat je een slotenmaker inhuurt, moet je jezelf vertrouwd maken met de lokale wetten, omgaande vergunningen, in uw omgeving. Als er geen wetten bestaan dan is het aan jou om een betrouwbaar bedrijf te vinden. Om te beginnen kan je aan de slotenmaker vragen of hij een vergunning heeft en is verzekerd om zijn taken uit te voeren. Als de taak het installeren van een alarm is moet daar ook een aparte vergunning voor zijn. Wees niet bang om vragen te stellen en achter de antwoorden te komen. Het kan je in de toekomst veel hoofdpijn schelen. In vele staten mag een persoon geen ‘lock-picking’ gereedschap gebruiken zonder een vergunning.

 

De meeste slotenmakers zijn trots op hun werk en beroep. Zij zullen de juiste vergunning hebben en zijn vaak verzekerd tegen schade en problemen. Dit is ter bescherming voor zichzelf en de klant. Het is mogelijk dat in de toekomst de overheid ziet dat het nodig is om dit beroep te reguleren.

 

Voor meer informatie over slotenmakers ga naar de slotenmakerservice van Michael Schapkun via onderstaande website: http://www.locksecure.nl.

 

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht/