Easy Web Search
Image default
Woning en Tuin

Op een professionele manier je tuin egaliseren

Wanneer u uw tuin moet laten egaliseren dan kunt u het beste op een professionele manier uw tuin egaliseren en het werk uitbesteden. Het egaliseren van een tuin is namelijk flink wat werk en het is belangrijk dat het egaliseren van een tuin op de juiste manier gebeurt. Wanneer het egaliseren van een tuin namelijk niet op de juiste manier gebeurt dan kan dat voor problemen zoals verzakkingen zorgen. Door een professional in te huren voorkomt u die problemen. Er zijn in Nederland veel hoveniersbedrijven beschikbaar die u kunt inhuren wanneer u uw tuin wilt laten egaliseren.

Hoe gaat het egaliseren van een tuin in zijn werk?

Bij het egaliseren van een tuin worden verschillende stadia doorlopen en ieder stadium heeft zo zijn complexiteiten. Om het proces van een tuin egaliseren inzichtelijk te maken volgt hieronder een procesomschrijving die bij het egaliseren van een tuin doorlopen wordt.

De voorbereidingsfase

Bij het egaliseren van een tuin is de voorbereidingsfase misschien wel de meest belangrijke fase. Allereerst zullen de plekken die geëgaliseerd gaan worden ontdaan moeten worden van zaken zoals beplanting, tuinbestrating, bomen, kiezels en boomwortels. Daarnaast is het belangrijk dat de grond droog is. Het egaliseren van een natte ondergrond is namelijk niet te doen.

Het markeren van de grond

De plek die geëgaliseerd gaat worden zal gemarkeerd moeten worden. Door het gebied te markeren is het duidelijk waar de grond geëgaliseerd gaat worden. Het markeren van het gebied gebeurt door middel van het in de grond slaan van houten paaltjes en die met een touw aan elkaar te verbinden. Daarbij is het belangrijk dat de grond overal even hoog is. Die hoogte wordt afgemeten door met een meetkoord of meetlint de afstand tussen het touw en grond op te weten.

Het aanbrengen van nieuw zand of aarde

De grond wordt verrijkt met nieuw zand of met aarde. Het zand of de aarde wordt vervolgens gelijkmatig over de grond verdeeld. Daarbij is het belangrijk dat de grond overal weer even hoog is. Ook dat gebeurt door de afstand tussen de grond en het touw overal op te meten en te checken of die afstand overal gelijk is.

Het aandrukken van de grond en het laten rusten van de grond

Nadat het zand of de nieuwe aarde is toegevoegd en gelijkmatig is verdeeld is het belangrijk om de grond overal aan te drukken. In de meeste gevallen gebeurt dat met een plank of met een roller. Vervolgens wordt de afstand overal weer opgemeten en wordt er bekeken of de grond overal nog steeds even hoog is.

Tot slot moet de grond 48 uur rusten en is het egaliseren van de tuin afgerond.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/tuin-egaliseren/